könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. február 6., hétfő

Programjaink a hétre

Varga B. Árpád előadása a házasságról


Varga B. Árpád lelkész, párkapcsolati tréner előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) február 6-án (hétfőn) 17 órakor. Az előadás címe: A házasságról: illúziók és félelmek helyett kiteljesedés. „Nem legyinthetünk tehát arra a képre, amit a Biblia tár elénk a házasságról, mintha az valamiféle szűk látókörű, konzervatív, elavult gondolkodásmódot közvetítene. Ellenkezőleg: nagyon is bővelkedik gyakorlatias, bölcs tanácsokban, lélegzetelállító ígéretekben. Ráadásul nem csupán logikus eszmefuttatások formájában, hanem lenyűgöző történetek és költemények tárják elénk ezeket. Ha a Szentírás látószöge helyett csakis saját félelmeinken, romantikus elképzeléseinken, egyedi tapasztalatainkon vagy kultúránk beszűkült gondolkodásmódján keresztül vagyunk képesek a házasságra tekinteni, nem tudunk majd megalapozott döntéseket hozni azzal kapcsolatban.” (Timothy és Kathy Keller – A házasságról; Illúziók és félelmek helyett kiteljesedés.) A rendezvényre a belépés díjtalan.


Cseh Tamás Projekt koncert


Február 8-án (szerdán) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet) a Cseh Tamás Projekt ad koncertet. Az együttes tagjai: Farkas Péter (gitár, ének), Fazekas László (billentyű, ütőhangszerek, vokál), Misik Zoltán (nagybőgő), Farkas Virág (harmonika, fuvola, vokál). A zenekar Cseh Tamás dalokat ad elő. Célja, hogy ezek a szerzemények eljussanak a mai kor közönségéhez. A rendezvényre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Az egyensúly megteremtése és megőrzése idős korban


A Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22., földszint) február 9-én (csütörtökön) 17 órakor a Mozgásban az élet! sorozat keretében Németh Ildikó mentálhigiénés szakember előadását hallgathatják meg Testi lelki harmónia – az egyensúly megteremtése és megőrzése idős korban címmel. A hallottak hozzásegíthetnek ahhoz, hogy felismerjük, mit tehetünk önmagunkért ma, hogy holnap is aktív, teljes és kiegyensúlyozott életet élhessünk, testi-lelki egészségben, harmóniában önmagunkkal, társainkkal és a világgal. Az előadásra a belépés díjtalan, szeretettel várunk minden érdeklődőt!


Belvárosi betyárok koncert


Február 10-én (pénteken) 16.30-kor a Belvárosi Betyárok, azaz Váray László és Valastyán Tamás adnak koncertet kicsiknek és nagyoknak a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet). A rendezvény díjtalanul látogatható, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése