könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. február 16., csütörtök

Hencidától Boncidáig – Mesevetélkedő a Gyermekkönyvtárban és online játék alsó tagozatos tanulók részére


Mesevetélkedő a Gyermekkönyvtárban

Gyermekkönyvtárunk immáron 10. alkalommal hirdeti meg a Hencidától Boncidáig című levelezős mesevetélkedőt – ez alkalommal a 2016/2017-es tanév 3. osztályos tanulói számára.

A játékra győri és Győr környéki iskolák 4 fős csapatainak jelentkezését várjuk 2017. március 24-ig (péntek). A nevezéseket írásban kérik eljuttatni az iskola, az osztály, a csapat, valamint a felkészítő tanár nevének feltüntetésével a könyvtár címére (9023 Győr, Herman Ottó u. 22.) vagy a gyermekkonyvtar@gyorikonyvtar.hu e-mail címre.

Az elmúlt 10 év során 10 magyar író műveit dolgozták fel. Az idei esztendő ezért rendhagyó módon az ő műveikről fog szólni. A vetélkedő 3 fordulóból áll. Minden fordulóban 3-4 szerző 1-1 meséjét dolgoztatjuk fel. A feladatokhoz kapcsolódó irodalomjegyzéket az első forduló kérdéssorához mellékelve május 3-ig (szerda) küldjük meg a csapatoknak.

A játékkal kapcsolatos bővebb felvilágosítás a könyvtárban kérhető személyesen vagy a 96/516-677-es telefonszámon a gyermekkönyvtárosoktól.

Online játék alsó tagozatos tanulók részére

Mivel a mesevetélkedő 10. jubileumi évét ünnepli, azzal szeretnénk emlékezetessé tenni az évfordulót, hogy a csapatversenyen kívül az alsó tagozatos (1-4. osztály) tanulókat egyéni online játékra invitáljuk, ezzel is buzdítván őket és tanítóikat arra, hogy minél többen vegyenek részt a csapatvetélkedőnkön is.

Február 20-tól 10 héten keresztül egy-egy mesét és egy hozzá kapcsolódó kérdést jelentetünk meg a Gyermekkönyvtár honlapján és Facebook-oldalán. A megfejtéseket névvel, valamint e-mail cím és iskola megadásával várjuk a gyermekkonyvtar@gyorikonyvtar.hu e-mail címre.

A helyes válaszok beküldői között minden héten egy ajándékcsomag talál gazdára. A szerencsés megfejtőt e-mailben értesítjük a következő hét keddjéig. A játékkal kapcsolatos bővebb felvilágosítás a könyvtárban kérhető személyesen vagy a 96/516-677-es telefonszámon a gyermekkönyvtárosoktól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése