könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. január 26., hétfő

Programajánló a hétre

„Tegyél, hogy legyél!” – Könyvbemutató


A Győri Civil Szövetség TÁMOP-5.5.4-13/2-2013-0019-es ”RÓLAD SZÓL!!!” – Együttműködés a lakótelepi közösségekért című projekt keretében, január 27-én (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár Központi Könyvtárának klubjában (Herman O. u. 22., földszint) Cs. Németh Margit Tegyél, hogy legyél című kötete alapján beszél majd „zöld” praktikákról, gyógynövényekről, a népi gyógyászatról. Az ingyenes, gyakorlati bemutatóval egybekötött rendezvényen a szerzővel Harcsás Judit, a Győr Plusz Rádió műsorvezetője beszélget. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Csoma szobája. Irimiás Balázs előadása. Új időpont!


Január 29-én (csütörtökön) 17 órakor Központi Könyvtárunk klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) Irimiás Balázs, a Csoma Szobája Alapítvány tisztségviselője tart előadást. A szervezet a Kőrösi Csoma Sándor személyéhez köthető eurázsiai kultúrák tárgyi és szellemi emlékeinek megőrzésén, illetve helyreállításán fáradozik.

Egy nyugat-tibeti, Zangla nevű faluban élt Kőrösi Csoma Sándor nyelvtudós, amikor kalandos körülmények közt a tibeti-angol szótárán dolgozott. A Himalája mélyén álló egykori erőd majd 100 évig elfeledve állt, míg hat éve néhány fiatal magyar építész nekiállt, hogy felújítsa. Erről és az ottani állapotokról, az expedíció nehézségeiről, szépségéről mesél nekünk Irimiás Balázs, aki maga is ott járt Tibetben. A rendezvényre a belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Mesekuckó: Csizmás Kandúr


Január 30-án (pénteken) 16.30-kor A Csizmás Kandúr című mesét tekinthetik meg a Csörgősipka Színház előadásában. A rendezvény látogatása belépődíjas, amelynek ára 300 Ft. A zsúfoltság elkerülése érdekében a jegyek elővételben, az előadás hetében vásárolhatók meg a Központi Könyvtár Galériájának előterében 14 és 18 óra között. Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubja (Győr, Herman O. u. 22., földszint) További információ: 96/516-675. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése