könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. március 9., hétfő

Programajánló a hétre

Márciusi dallamok...


Gyárvárosi Közösségi Házunkban (Győr, Külső-Árpád u. 6-8.) március 10-én (kedden) 17 órakor kerül sor a Gyárvárosi DaloskörMárciusi dallamok...” című dalestjére. Minden nótázni és nótákat kedvelőt szeretettel várunk! A belépés ingyenes. További információ a helyszínen, vagy a 314-045-ös telefonon.

Felvidéki saga – Szomolai Tibor könyveinek bemutatója


Március 11-én (szerdán) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman Ottó u. 22., földszint) Szomolai Tibor könyvbemutató előadására kerül sor. A „Nehéz a Felvidéken magyarnak lenni?” kérdésre kaphatnak választ mindazok, akik elolvassák Szomolai Tibor könyveit. A nagy sikerű Felvidéki saga egy valós családregény alapján íródott; a szerző újabb kötete, a Fáklyavivő viszont egy képzeletbeli gömöri kisváros egyházi és nemzeti közösségéről szól. A rendezvényre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Egy polgár – előadás Márai Sándorról


Március 12-én (csütörtökön) 15 órakor a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban (Győr, Lajta u. 27/a) Márai Sándor életrajza, művei címmel irodalomtörténeti előadást tart Orbánné Dr. Horváth Márta nyugalmazott könyvtáros, helytörténész. Minden irodalombarátot szeretettel várunk! A rendezvényre a belépés díjtalan.

Gnoszticizmus és kathar eretnekség


Március 12-én (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtára klubjában (Herman O. u. 22., földszint) Dr. Szabó Péter tart előadást a korai kereszténység idején megjelenő új vallási irányzatokról, azaz a gnoszticizmusról és kathar eretnekségről. Az első században a keresztény megfogalmazás szerint a „gnosztikus” annak a csoportnak a megjelölésére szolgált, mely kivált az új keresztény közösségből. Krisztus korai követői közt voltak olyan csoportok is, akik úgy írták körül magukat, mint olyanok, akik nemcsak egyszerűen hisznek Krisztusban és tanításában, hanem „az isteni megtapasztalás beavatottjai”. Róluk és tanaikról szól az est vendége. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Arrabona Diákszínpad Gála


Március 13-án (pénteken) 17 órakor kezdetét veszi az Arrabona Diákszínpad Gála. Az est folyamán az Arrabonások mindegyik csoportja színpadra lép. Az érdeklődők a következő produkciókat láthatják: A Bizurr-Mizurr népség avagy a macskák ereje, Semmi, Hastag és a Vérnász. A rendezvénynek a József Attila Művelődési Ház (Győr, Móra park 1.) ad otthont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése