könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. március 23., hétfő

Programajánló a hétre

Lakossági Egészségmegőrző program


Március 25-én (szerdán) egész napos Lakossági Egészségmegőrző program lesz a Gyárvárosi Közösségi Házban (Győr, Külső-Árpád u. 6-8.). A délelőtti kiállításmegnyitó, díjátadás és mesés zeneműsor után délután lehetőség nyílik ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésére előadással és tanácsadással összekötve.

A részletes program:
10:00 AMIT MEGESZÜNK…: rajzkiállítás megnyitó és díjátadó Kalmár Ákos önkormányzati képviselővel és Miklósyné Bertalanfy Mária WHO koordinátorral
10:15 ESZTERLÁNC mesezenekar műsora
15:00-18:00 INGYENES SZŰRŐVIZSGÁLATOK: Dr. Fürst Ágnes háziorvos; Grubits Aranka (3-1-2 Meridián gyakorlat); Eurest Kft. Koller Krisztina (Dietetikai szaktanácsadás); Horváth Péterné Nelli (légzésfunkció, dohányzásról leszoktató program); Csóka Zsófia védőnő (vércukor vizsgálat, vérnyomásmérés és koleszterin vizsgálat)
A programokon való részvétel díjtalan, további információ a rendezvényről ezen a Facebook-oldalon található.

Hancz Gábor: Győrsövényház története 1840-től 1896-ig – könyvbemutató


Március 25-én, szerdán 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Baross G. u. 4.) Hancz Gábor: Győrsövényház története 1840-től 1896-ig című kötetének bemutatójára kerül sor. Győrsövényház történetének szereplői közül ki lett Bécs díszpolgára, és kiről neveztek el utcát az osztrák fővárosban? Ki volt követ a pozsonyi diétán? Kik harcoltak az 1848-1849-es szabadságharcban? Ezekre a kérdésekre is választ ad a könyv, amelyben több tucatnyi mai család találhatja meg őseit. A szerzővel Dr. Horváth József, az intézmény igazgatóhelyettese beszélget, a kötet a helyszínen megvásárolható, dedikáltatható.

A Csomád vulkánexpedíció


Március 26-án (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) Harangi Szabolcs előadását hallgathatják meg az érdeklődők az erdélyi Csomád vulkánexpedícióról. 2013 nyarán az MTA támogatásával megalakult az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoportja, amelynek fő célja, hogy tudományos munkájával hozzájáruljon a vulkáni működés jobb megismeréséhez a mélybeli magmaképződéstől a felszíni vulkáni folyamatokig. Ennek keretében kiemelt tudományos célpont térségünk legfiatalabb vulkánja, a székelyföldi Csomád. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése