könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. március 3., kedd

Programajánló a hétre

Szép szavak a szebbik nemhez


Március 5-én (csütörtökön) 15 órakor a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban (Lajta u. 27/A) ünnepi műsorra kerül sor a nemzetközi nőnap alkalmából. A műsort összeállította és előadja Horváth Ferenc és Benkó László. A rendezvényre minden hölgyet szeretettel várunk! A rendezvényre a belépés díjtalan.

Volt egyszer A Nagy Háború – emlékkiállítás Szabadhegyen


Március 5-én (csütörtökön) 17.30 órakor József Attila Művelődési Házunkban (Móra park 1.) kerül sor a Volt egyszer „A Nagy Háború” című kiállítás megnyitójára, amelyre az I. világháború kitörésének centenáriuma alkalmából kerül sor. A kiállítást Géber Gábor, a Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület alelnöke, magángyűjtő nyitja meg. Az ünnepségen emlékműsorral a Talpasok Kara szerepel. A kiállítás Március 27-ig hétköznap 10-16 óráig tekinthető meg.

Irány Afrika!


Március 5-én (csütörtökön) 18 órakor a Központi Könyvtára klubjában (Herman O. u. 22., földszint) Afrikáról szóló kulturális estre kerül sor. A műsor: szenegáli táncshow és tánc a tökedénnyel, Abdoul Camara (Szenegál SORANO Nemzeti Színház). A szenegáli művész produkciója élő dobszóval kísért, nagyon látványos, különleges. Ezt követően élménybeszámolót hallhatnak Szenegálról, Ghánáról és Kongóról Szilasi Ildikó Afrika-szakértő előadásában. Az előadást a National Geographic-díjjal kitüntetett fotós, Lantai-Csont Gergely vetített fotográfiái illusztrálják. Emellett lesz Afrikai bazár, tombola és nyeremények. A programot a Kultúrafrika alapítvány szervezi. A belépés díjtalan.

ÖkoKör indul könyvtárunkban


Március 6-án (pénteken) 10.30-kor Központi Könyvtárunk klubjában (Herman O. u. 22., földszint) megalakul a győri ÖkoKÖr. Mi az ÖkoKör? Könnyed és sikeres életmódzöldítés közösségben: jó hangulat, tapasztalatcsere, közös programok és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Az érdeklődők öt-tizenkét fős csoportokba járnak össze két-három hónapig, hogy hétről-hétre különböző környezettudatos fortélyokat tanuljanak meg, és próbáljanak ki. A program nemzetközi, itthon a Tudatos Vásárlók Egyesülete koordinálja, és már több, mint 600 háztartás zöldült ki ezzel a kezdeményezéssel. További információ itt. Érdeklődés a győri Ökokörről: Koncz Nóra 30/3602447. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szabadhegyi Találkozások Koós Jánossal


Március 6-án (pénteken) 18 órakor újra Szabadhegyi Találkozások a József Attila Művelődési Házban (Móra park 1.). Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő ezúttal Koós Jánossal beszélget. A rendezvényre a belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Aki kíváncsi az énekes-humorista-színésszel történő rendkívül izgalmasnak ígérkező beszélgetésre, vegye figyelembe, hogy a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése