könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. március 16., hétfő

Programajánló a hétre

Kézműves foglalkozás felnőtteknek – Albumkészítés


Március 16-án (hétfőn) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) kézműves foglalkozás kezdődik. Az ügyes kezű, fantáziával megáldott érdeklődők Váray Ibolyával leporelló albumot készíthetnek. A rendezvényre a belépés díjtalan. Hallottak már az International Scrapbooking Industry Day-ről, amit talán az Albumkészítés Nemzetközi Napja néven fordíthatnánk? Márciusban ünneplik ezt a napot világszerte e hobbi kedvelői. A gyűjtőszenvedéllyel és papírmániával együtt élők keze alól csodálatosnál csodálatosabb „emlékkönyvek” kerülnek ki, melyekben jól megfér egymás mellett a csipke, a régi képeslap, a megsárgult fotó, a hajtincs, a madártoll, a vonatjegy és a tantusz. Jó módszer a családtörténet megörökítésére. Tegyenek próbát!

Filmklub - Philomena - Határtalan szeretet


Március 17-én (kedden) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) vetítés kezdődik. A Filmklubban a Philomena - Határtalan szeretet (2013) című színes, magyarul beszélő, angol filmdrámát nézhetik meg. A történet 1952-ben, Írországban kezdődik. Miután Philomena teherbe esik, apácazárdába küldik. A gyereket néhány éves korában elveszik tőle, majd Amerikába adoptálják. A következő ötven évben Philomena –  miközben férjhez ment, gyerekeket szült – semmit sem tudott az elszakított gyermekéről. Az ír asszony ekkor találkozik Martin Sixsmith-szel, az életunt angol riporterrel, aki érdeklődik története iránt. Bár nem is különbözhetnének jobban egymástól, együtt indulnak Amerikába. A film előzetesét itt nézhetik meg. A játékidő 98 perc, a rendezvényre a belépés díjtalan.

Élő középkor az Athosz hegyén


Március 19-én (csütörtökön) 17 órai kezdettel a Központi Könyvtár klubjában Dr. Szabó Péter tart előadást az Égei-tenger egyik csodájáról Élő középkor az Athosz hegyén címmel. A legenda szerint amikor Szűz Mária egyszer Athosz partjaira vetődött, annyira elbűvölte őt a hely lélegzetelállító természeti szépsége, hogy saját kertjének nyilvánította Athoszt. Azóta más nők nem léphetnek be ide. Ezen az erdő borította félszigeten húsz, középkori alapítású monostor áll, melyek amellett, hogy a bizánci építészet, ikonfestészet és más liturgikus művészetek remekeivel dicsekedhetnek, egy még fontosabb kincset is őriznek: a keleti kereszténység eleven lelkiségi hagyományát, mely az apostoli idők óta száll nemzedékről nemzedékre.

Magyarország természeti értékei


Március 19-én (csütörtökön) 15 órakor a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban (Győr, Lajta u. 27/a) Magyarország természeti értékeiről tart előadást Rebák Sándor. Ha van ember, aki ismeri szűkebb és tágabb pátriánkat, akkor az Rebák Sándor. Tankönyvei, cikkei, előadásai mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy közönsége számára se csak térkép legyen e táj. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése