könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. március 14., szerda

Új lapokat találnak a Kisfaludy Könyvtárban

Hétről-hétre új, meg új lapok jelennek meg a piacon. Ezekből is válogattunk, amikor 2018-ban tizennégy új sajtóterméket rendeltünk Kisfaludy Könyvtárunk olvasói számára. Reméljük, hogy új folyóirataink felkeltik az érdeklődésüket. Jöjjenek, válogassanak!
A népi gyógymódok, természetközeli életmód iránt érdeklődők kedvence lehet a Herbáció című lap, amely kozmetikumok, gyógytermékek, különleges ételek-italok, és tartósítási módok receptjeit tartalmazza.
Borkedvelők számára javasoljuk a Bor és Piac című újságunkat, amelyben aktuális hírek és interjúk mellett bemutatkoznak a magyar borászatok, szőlőbirtokok is.
Reméljük, hogy kézimunkázni szerető olvasóink szívesen lapozzák majd fel a Gombolyag című magazint, amely magyar tervezők modelljeit mutatja be. A kiadvány divatos kötés- és horgolásmintákat tartalmaz, mintaleírásokkal, fotókkal, rajzokkal.
Havonta megjelenő Éva magazinunk elsősorban harminc év fölötti, gyermeket/gyermekeket nevelő nőknek készül. Fő témái: család, párkapcsolatok, gyermeknevelés, egészség, szépségápolás, sütés-főzés.
A fiatalabb korosztályra gondolva rendeltük meg a Lájk című tinimagazint. A havonta megjelenő kiadványban sorozatokról, sztárokról, autókról és sok egyébről esik szó. Tesztek, poszterek, nyereményjátékok színesítik a palettát.
A népművészet és néphagyományok iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk Hangtárunk új lapját a FolkMAGazint, amely a magyarországi és a határainkon túli magyarság, valamint a hazánkban élő etnikumok népi kultúrájának megőrzését és bemutatását tűzte ki célul.
Férfi látogatóinkat sem hagyjuk olvasnivaló nélkül. Negyedévente megjelenő magazinunk a Regiment, a Magyar Honvédség fegyvernemeinek történeti bemutatása mellett beszámol a haditechnikai újdonságairól, a 20. század legnagyobb szárazföldi csatáiról.
Évente négyszer jelenik meg a fotókkal gazdagon illusztrált Határtalan régészet című újság is. A kiadvány célja kettős: egyrészt szakemberek által írt, megbízható és valódi információkat közöl közérthető módon, ugyanakkor érdekes szórakoztató magazin is egyben, a régészet titkairól, eredményeiről, aktuális híreiről.
Állatbarátoknak ajánljuk a Pegazust, amely a Magyar Lovassport Szövetség hivatalos lapja. A folyóirat havonta szolgáltatja a híreket, beszámolókat és érdekességeket, a hazai és nemzetközi lovasvilág, lovassport és lótenyésztés iránt érdeklődőknek.
Közlekedéspolitikával, fuvarozással, szállítmányozással és közösségi közlekedéssel foglalkozó új szaklapunk a KözlekedésVilág. Az újságot fellapozva megismerhetik a közúti, vasúti, légi és vízi közlekedés aktualitásait, és a szakma személyiségeit.
Várak, kastélyok, templomok egy olyan történelmi és örökségturisztikai magazin, amelyet haszonnal forgathatnak kirándulni szerető és történelem iránt rajongó látogatóink is. Az ismeretterjesztő cikkek mellett útleírások, túratervek, fotók, művészi rajzok, korabeli ábrázolások, térképek színesítik a lapot.
Ha Ön kíváncsi a hazánkban és a nagyvilágban zajló eseményekre, friss hírekre, akkor a Bors című bulvárlapot javasoljuk. A naponta melléklettel megjelenő újságban az alábbi rovatok találhatók: Politika, Színes világ, Színes tippek, Fotó és Sport.
Nyelvgyakorlás céljából hasznosak lehetnek új idegen nyelvű folyóirataink. A Cosmopolitan a világ első számú fiatal nőknek szóló divatmagazinja, a következő témájú cikkeket tartalmazza: párkapcsolatok, egészség, karrier, önfejlesztés, hírességek, divat és szépség. Olaszul tudó és tanuló látogatóinknak ajánljuk. 
A Popular Science népszerű angol nyelvű ismeretterjesztő magazin, amely főként ezekben a témakörökben publikál cikkeket: tudomány, technika, űrkutatás, elektronika, repülés, egészségügy, kommunikáció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése