könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. március 13., kedd

27. Hegyalján innen, Sokorón túl népmesemondó verseny

A Ménfőcsanaki Fiókkönyvtárban
„Hegyalján innen, Sokorón túl” elnevezésű hagyományos népmesemondó versenyt idén 27. alkalommal rendezi meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára és a Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ, melyen a győri és Győr környéki iskolák legjobb mesemondói mérik össze tudásukat.
A verseny célja: népmese kincsünk felfedezése, őrzése, rejtett értékeink bemutatása és közvetítése, szép magyar nyelven, tiszta beszéddel, egyénre szabott jó meseválasztással. A verseny időpontja: 2018. április 10. (kedd) 9 óra.
A versenyzők korosztálya: az általános iskola 1-6. osztályosai (1-2., 3-4. és 5-6.o.). Résztvevők száma: iskolánként egy fő. A mesemondás korosztályonként emelkedő sorrendben történik. Az előadott népmesék időtartama maximum 5 perc lehet! A rendezvény időtartama a jelentkezők számától függően kb. 3-4 óra a szünetekkel, az értékeléssel és a díjkiosztással együtt.  Díjazás: A verseny helyezettjei és résztvevői könyv- és tárgyjutalomban részesülnek. 
Jelentkezés: A jelentkezési lapot 2018. március 23-ig kérjük visszaküldeni levélben vagy e-mailben, és telefonon keresztül is lehet nevezni. Nevezési díj nincs! A jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva letölthető honlapunkról.
A verseny helyszíne: BEZERÉDJ-KASTÉLY - 9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90. A Győrből érkező autóbuszról (22 helyi járat, 34 Tényő, 36 Koroncó) a „Piros iskolánál” található megállónál kell leszállni. 
Címünk: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára Bezerédj-kastély. 9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90. (Sulyok Attiláné) Telefon: 96/448-225 (könyvtár). E-mail: csanak@gyorikonyvtar.hu 
Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése