könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. március 12., hétfő

Új adatbázisok a könyvtárban

A saját építésűeken kívül előfizetéses adatbázisok használatát is lehetővé tesszük látogatóink számára. Ezek segítségével naprakész információkhoz, kutatási forrásokhoz, szakkönyvekhez juthatnak hozzá kényelmesen. Most néhány új adatbázisra is előfizettünk, ezeket mutatjuk be röviden.

SZOTAR.NET
Az adatbázis elérhetősége: http://eisz.szotar.org
Az Akadémiai Kiadó angol, német, francia, holland, olasz, orosz és spanyol szótárai mellett egy- és többnyelvű szakszótárak teljes szócikkanyaga hozzáférhető az adatbázisban. Az egynyelvű szótárak között megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar értelmező kéziszótár és a Magyar szinonimaszótár is. Egyszerre több szótár szóanyagában is lehet keresni.
MeRSZ
Az adatbázis elérhetősége: https://mersz.hu
A MeRSZ, azaz a Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás az Akadémiai Kiadó online könyvtára. Magyar nyelvű tudományos alapművek, összefoglaló kézikönyvek, felsőoktatási tankönyvek elektronikus gyűjteménye, amely több száz mű teljes tartalmának online elérését biztosítja.
INTERKÖNYV
Az adatbázis elérhetősége: https://edu.interkonyv.hu
Az adatbázisban a Typotex Kiadó több mint 500, többnyire magyar nyelvű kiadványa érhető el: felsőoktatási tankönyvek, jegyzetek és szakkönyvek a természet- és társadalomtudományok köréből.
ARCANUM DIGITÁLIS TUDOMÁNYTÁR (ADT)
Az adatbázis elérhetősége: https://adtplus.arcanum.hu/hu/
Több száz szakfolyóirat, közlöny, akadémiai közlemény, évkönyv, heti- és napilap, lexikon és kézikönyv található meg teljes szöveggel az adatbázisban. A gyűjtemény anyaga nagyrészt 20. századi kiadványokból áll össze, de bőségesen találni 19. századi és ritkábban 21. századi szövegeket is.
L’HARMATTAN KIADÓ
Az adatbázis elérhetősége: https://www.szaktars.hu/harmattan
A L’Harmattan Digitális Adatbázis a L’Harmattan Könyvkiadó komplex digitális adatbázisa. Több mint 1400, többnyire magyar nyelvű bölcsészet- és társadalomtudományi szakmunkát, tankönyvet és forráskiadványt tartalmaz, több mint 20 tudományterületi kategóriába rendszerezve, szabadon olvasható és kereshető formában.
Az adatbázisok használatához kérjék a könyvtárosok segítségét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése