könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. március 5., hétfő

Programjaink a héten

Könyvbemutató

Március 6-án (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára 2. emeleti rendezvényterében (Győr, Baross Gábor u. 4.) kerül sor Harsányi Attila Kós Károly-díjas építész Győr-Gyárváros munkástelepe 1917-2017című könyvének bemutatójára. Köszöntőt mond Simon Róbert Balázsállamtitkár, országgyűlési képviselő.
A szerzővel beszélget Orbánné dr. Horváth Márta helytörténeti kutató és Kovacsics Imre címzetes egyetemi docens.
A belépés díjtalan.

Kiállítás

Március 6-án (kedden) 17 órakor nyílik Szabóné Szabó Erikafestőművész, textilszobrász és Szabó Anikó grafikus kiállítása a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában (Győr, Móra park 1.). A kiállítást megnyitja Klein János.
Közreműködik Dombi Viktória, Gellén Hajnalka, Szabó Anikó és Gősi Valéria.
A tárlat megtekinthető március 26-ig hétköznap 10-16.30 között.

Ötórai tea klub

Március 7-én (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségéi Tér Győrszentiváni Fiókkönyvtárában (Győr, Ősi u. 1.) kerül sor az Ötórai tea Klub nőnapi összejövetelére. Ez alkalommal Kertai Melinda és Szabó Csabáné pódiumbeszélgetését hallhatják Nők a XXI. században. Beszélgetés a mindennapokról címmel.
A rendezvény díjmentesen látogatható.

Kiállítás

Március 7-én (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára 2. emeleti rendezvényterében (Győr, Baross Gábor u. 4.) Jég és Tűz szigete, Izlandcímmel Szabó Béla fotóművész tart vetítéssel színesített előadást.
A belépés díjtalan.

Előadás

Március 8-án (csütörtökön) 17.30-kor Stoppal a Perzsa-öbölig -címmel Zichó Viktor élménybeszámoló előadását hallhatják a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubjában (Győr, Herman Ottó u. 22.). A rendezvény díjtalanul látogatható.
Zichó Viktor energetikai mérnök hallgató a BME Gépész Karán, emellett fotózással is foglalkozik. „Kaland és fotózás. Ha ezt a kettőt egybekötöm, akkor tudok tisztán a szenvedélyemnek élni. Jöhet bármi extrém, elborult, őrült ötlet, csak ne kelljen a komfortzónámban mozognom. Mind a fényképezés, a mászás, és az utazás már évek óta életem szerves része. Szeretném a létező összes extrém sportot kipróbálni, és a világ legszebb hegyeit, sziklafalait mászni. Az egyetemen egy szemesztert se bírnék ki, az életem részévé vált világjárás. Ha tehetem, minél kevesebbet vagyok otthon, úton lenni szerintem mindent megér.”

Gyermekkoncert

Március 9-én (pénteken) 16.30-kor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár Rendezvénytermében(Győr, Baross G. u. 4., II. emelet) Mesics György és a Somló Zenekar gyermekeknek szóló koncertjét hallgathatják meg. A népzenében is jártas előadók igényes zenét ismertetnek meg a legkisebbekkel.
A rendezvényre a belépés díjtalan.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése