könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. március 19., hétfő

Programjaink a héten


Kiállítás



A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet) nyílik március 19-én (hétfőn) 17 órakor Keleti Éva fotóművész kiállítása. A képek április 6-ig, hétfőtől péntekig 13.00-16.00 óráig tekinthetők meg.
A fentiektől eltérő időpontban előzetes bejelentkezés alapján látogatható. A belépés díjtalan.
A kiállítás a Győri Tavaszi Fesztivál programja.

Filmklub


Március 20-án (kedden) 17 órától a Dr. Kovács Pál Könyvtár Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet) Maria Schrader német rendező Stefan Zweig: Búcsú Európától című filmjét láthatják. A belépés díjtalan.
Stefan Zweig hírnevének csúcspontján, 1936-ban emigrációba kényszerült. Egyik percről a másikra elvesztette hazáját és ettől kezdve képtelen volt újra otthon érezni magát a világban. A film egy menekült története - egy hajdani menekülté, aki ma a világ egyik legtöbbet olvasott németnyelvű írója. "Úgy vélem, hogy az útlevelek és az országhatárok egyszer majd a múlté lesznek. Kétlem ugyanakkor, hogy ezt mi magunk még megérnénk." - fogalmazza meg reményeit Európa jövőjéről Zweig a filmben. (www.port.hu) 1942. február 22-én a hatvanéves író második feleségével, Charlotte Altmann-nal együtt a brazíliai Petrópolisban búcsút mondott az életnek és öngyilkosságot követett el. Minden elismerés, tisztelet ellenére, amelyet Brazíliában kapott, nem tudta feledni hazáját, ahol időközben a nácik sárba tiporták a nevét, írásait betiltották és könyveit máglyákon égették el. (www.wikipédia.org).

Életünk utcái, terei...


Március 21-én (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében(Győr, Baross u.4., II. emelet) folytatódik az Életünk utcái, terei című előadássorozat. Ez alkalommal Néma Sándor címzetes igazgató, főlevéltáros előadását hallhatják a városunk nyugati felén található Győr-Szigetről.
A rendezvény díjmentesen látogatható.

Filmklub

Március 22-én (csütörtökön) 17 órakor Filmklub kezdődik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint). Az OzoneTv látványos, drónnal forgatott ismeretterjesztő filmjét, a Magyarország madártávlatból című sorozat Balaton-felvidéket bemutató epizódját tekinthetik meg az érdeklődők.
A belépés díjtalan.

Mesekuckó

Március 23-án (pénteken) 15.30-kor és 17 órakor Mesekuckó program lesz a könyvtárban. Igen, jól olvassák: a nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is! Az érdeklődők a zenekar Szellő című műsorát hallhatják. A rendezvény helyszíne a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubhelyisége (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint).
A rendezvény 300 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható. Jegyek elővételben a helyszínen válthatók március 19-től 14.00-18.00 óráig a helyszínen.

Egészségpiac

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 1989-től tagja a WHO Egészséges Városok mozgalomnak, amely mára világméretűvé vált. Az április 7-i Egészség Világnaphoz kapcsolódva lakossági egészségmegőrző program sorozatot rendez Egészség-Piac címmel. A gyárvárosi programra március 23-án (pénteken) 14.30-tól kerül sor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyárvárosi Közösségi Házában (Győr, Külső-Árpád u. 6-8.).
Köszöntőt mond: Kalmár Ákos önkormányzati képviselő. Az érdeklődők többféle szűrővizsgálaton és tanácsadáson vehetnek részt, és kóstolót is kaphatnak egészséges élelmiszerekből.
A programon való részvétel díjtalan.

Húsvéti szöszmötölés

A húsvét jegyében tartja közös programját március 24-én (szombaton) 10 órától a Szentiváni Fiókkönyvtár és a Szentiváni Szöszmötölőkköre. A részvétel díjtalan, de a szervezők kérik, hogy az érdeklődők ceruzát, színes ceruzát, színes papírt és ollót hozzanak magukkal!
A rendezvénynek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Győrszentiváni Fiókkönyvtára ad otthont (Győr, Ősi u. 1.). A program 13 óráig tart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése