könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. március 1., csütörtök

Új folyóiratok a könyvtárban!


Figyelve a frissen megjelent folyóiratokat, magazinokat, és olvasóink szokásait, idén is módosítottuk újság-előfizetéseinket. Központi Könyvtárunk olvasóterme ebben az évben tizennyolc új sajtótermékkel gazdagodott.
Néhány mondatban az újonnan megrendelt olvasnivalókról:
Az Amiről az orvos nem mindig beszél hiánypótló, hiteles és megbízható információkat tartalmazó egészségmagazin az egész családnak.
Diéta és Fitnesz olvasói egészséges életmód, diéta, alakformálás és mozgás témákban kaphatnak tanácsokat.
Hölgyolvasóink minden korosztályának ajánljuk a Kreatív hobbi kiadványait: a Kreatív horgolást, a Kreatív kötést, és a Kreatív keresztszemes hímzést. A kezdő és haladó kézimunkázók számára ajánlott, évszakhoz igazodó tartalommal megjelenő lapok felnőtt- és gyermekruhák, otthondekorációk, hímzések és játékok elkészítését mutatják be.
A népszerű női havilap, a Ridikül Magazin inspiráló tippeket ad, akár életvitelünkről, akár testi- és lelki egészségünkről, otthonunk szépítéséről, vagy kertünk gondozásáról van szó.
Ha Önök érdeklődnek a vidéki élet romantikája iránt, akkor haszonnal forgathatják az értékmentő építészeti és lakberendezési újságot, a Veranda című magazint. Állatbarátoknak ajánljuk a Lovasélet című szaklapot, amelyben cikkeket olvashatnak a ló- és lovassporttal, lótenyésztéssel, kiképzéssel, lovas turizmussal kapcsolatban.
A borkedvelők sem maradnak olvasnivaló nélkül. A VinCE Magazinban borteszteket, borajánlókat, és más érdekes írásokat találnak.
A történelem, a tudomány és a spiritualitás iránt fogékony látogatóink érdeklődésére tarthat számot a Hihetetlen! magazin, amely Magyarország egyik legnépszerűbb tudományos havilapja.
A kultúra és a művészet szerelmesei sem maradnak ki a jóból. Nekik szól a Kommentár, a Magyar Művészet, és a Pepita. A kéthavi megjelenésű Kommentár a hit, a vélemény és a tulajdon szabadsága mellett érvelő közéleti és kulturális folyóirat.
A negyedéves periodicitású Magyar művészet mint „összművészeti fórum” valamennyi művészeti ággal foglalkozik, cikkei az értekező próza és az esszé műfajában íródnak. A Pepita című magazin zenéről, filmről, kiállításokról és színházról szóló cikkeket és interjúkat kínál olvasóinak.
A celebek életébe nyerhetnek bepillantást elegáns képek, izgalmas cikkek segítségével azok, akik kézbe veszik a műfaj etalonjának számító Hello!-t, a világ leghíresebb sztármagazinját.
Ha Ön kíváncsi arra, hogy hétvégenként mi történik hazánkban és a nagyvilágban, akkor a Vasárnapi Hírek című független közéleti hetilapot javasoljuk, amely tematizált hírfolyamot és szórakoztató írásokat egyaránt tartalmaz.
Nyelveket tanulók számára hasznosak lehetnek új idegen nyelvű folyóirataink. A Marie Claire elsősorban női olvasóknak szóló ismeretterjesztő cikkeket, kulturális ajánlókat, divat-, szépség- és életmódtippeket tartalmazó francia nyelvű lap.
Minden Nap Németül magazinunk a nyelvtanulás szórakoztató módját kínálja, tele izgalmas cikkekkel, szószedettel, nyelvtani összefoglalókkal. Az üzleti élet iránt érdeklődőknek javasoljuk az angol nyelvű Forbes magazinunk lapozgatását, amely érdekes cikkeket kínál a pénzügyek, befektetések, marketing, kommunikáció, tudomány, politika és a jog világából.
Reméljük, hogy új folyóirataink felkeltik az érdeklődésüket. Jöjjenek el, olvassanak kedvükre, szeretettel várjuk Önöket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése