könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. március 27., hétfő

Programjaink a hétre

Az első világháború győri áldozatainak emlékhelyei – előadás


Március 28-án (kedden) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4, II. emelet) folytatódik A Nagy Háború 1914-1918 című történelmi előadássorozat. Ez alkalommal az „Állította a hálás utókor” – Az első világháború győri áldozatainak emlékhelyei című előadást hallgathatják meg az érdeklődők Orbánné Dr. Horváth Márta helytörténész prezentálásában. A rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!


Beszélgetés Jakabos Zsuzsanna úszónővel és Petrov Iván úszóedzővel


Az olimpia a világ legrangosabb sporteseménye. A 2016-os riói világversenyen a győri sportolók mellett egy helybéli „krónikás”, Marcali Gábor fotóriporter is részt vett. Ott készített képeiből március 16-án nyílt kiállítás a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross Gábor út 4., II. emelet). A tárlathoz kapcsolódva, március 29-én (szerdán) 17 órakor ugyanitt beszélgetés lesz Jakabos Zsuzsanna úszónővel és Petrov Iván úszóedzővel. A rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!


Kerékpárral Európában – előadás


Március 30-án (csütörtökön) a szokásosnál korábban, 16.30-kor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman O. u. 22., földszint) Kovács Tamás élménybeszámoló előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Majer István emléktúráról. Az úton – határtalanul programsorozat vendége, Kovács Tamás 2011, 2012 és 2013 nyarán 6 hónap alatt 17 országon keresztül 13000 km-t tett meg két keréken Európában... Mivel „útba esett”, közben megmászta a Mont Blanc-t is… Az előadásra a belépés díjtalan, Mindenkit szeretettel várunk!


Tavaszváró gyermekkoncert a Mesekuckóban


Március 31-én (pénteken) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint), a Mesekuckóban az Aranykapu zenekar tavaszváró gyermekkoncertjét hallgathatják meg kicsik és nagyok. A rendezvény 300,- forintos regisztrációs jeggyel látogatható, amely március 27-től vásárolható a rendezvény helyszínén. Az Aranykapu zenekar a magyar néphagyományból merítve, különleges hangzásvilággal, az 1-10 éves korosztálynak megfelelően adja át zenei és anyanyelvi értékeinket. Az interaktív koncerteken zongora-, gitár, nagybőgő, harangjáték, cajon, udu és egyéb ritmushangszerek is kísérik a nép- és gyermekdalokat, mondókákat. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Tavaszi harmonikaszó – koncert


Március 31-én (pénteken) 18 órakor a József Attila Művelődési Házban (Móra park 1.) Tavaszi harmonikaszó címmel az Akkordeon Zenekar, az abdai Rábca Dalkör és a Rábcaparti Muzsikások adnak koncertet. A rendezvény a helyszínen előre megváltott, 100,- forintos regisztrációs jeggyel látogatható. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése