könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. február 16., hétfő

Programajánló a hétre

Felnőtt kézműves esték


Február 16-án (hétfőn) 17 órakor Központi Könyvtárunk klubjában (Győr, Herman O. u., 22., földszint) Dobó Eszter vezet kézműves foglalkozást. A rendezvényre felnőtteket várunk. Dobó Esztert az Eszterda Blog kreatív alapítójaként ismerheti a győri kézműveskedni szerető és szépre vágyó közönség. Eszter gyönyörű dolgokat képes elővarázsolni egy kis hímzőfonalból és egy falatnyi anyagból, és ezt most megmutatja az érdeklődőknek. Ezen az estén a hímzett kitűzőt készítenek vele, amit aztán a saját stílusukra szabhatnak. A belépés díjtalan.

A messzi dél vadjai


Február 17-én (kedden) 17 órakor a Központi Könyvtára földszintjén (Herman O. u. 22.), a Filmklubban vetítés kezdődik. A filmbarátok ezen az estén Benh Zeitlin A messzi dél vadjai című drámáját láthatják. A film főhőse a világtól egy gát által elválasztva, elfeledett, de erős közösségben él a hatéves Hushpuppy (Quvenzhané Wallis). Édesanyja rég eltűnt, imádott édesapja, a bárdolatlan Wink (Dwight Henry) pedig az alkohol rabja, így a kislány teljesen magára marad az elszigeteltségben. Mivel a társasága csak néhány szelíd vadállat, az élet számára nem más, mint a természet mozgó, lélegző, morgó dolgainak törékeny hálója. Ha pedig ezekben a jelenségekben zavar támad, az veszélyezteti az egész világegyetem harmóniáját... Díjmentes program!

Az ősember lelkének lenyomata – előadás


Február 19-én (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtára klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) Dr. Szabó Péter tart vetítéses előadást. Az őskőkor leglátványosabb emlékei kétségtelenül a barlangrajzok. Mintegy 22000 évvel ezelőtt jelentek meg az első ilyen alkotások. Pontos jelentésüket, értelmüket a mai napig sem sikerült tisztázni. Milyenek lehettek az első emberek? Mitől féltek? Milyen szándékok mozgatták őket? Hogyan tükröződik lelki világuk ezekben az alkotásokban? Erre ad választ az előadó. A rendezvény díjtalanul látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése