könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. február 2., hétfő

Programajánló a hétre

Farsangi játszóház a Gyermekkönyvtárban


Február 2-án (hétfőn) 15.30-tól 17.30-ig kézműves foglalkozás színtere lesz a Gyermekkönyvtár (Herman O. u., 22., földszint). Az ügyes kezű gyermekek kis segítséggel farsangi kalapot készíthetnek. A mókás fejfedő alapanyaga papír, ezt a szervezők biztosítják minden résztvevőnek. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Bőr ékszerek készítése


Folytatódik felnőtteknek szóló Kézműves esték programsorozatunk, melynek keretében február 2-án (hétfőn) 17 órai kezdettel Hermann Bianka vezetésével bőr ékszereket készíthetnek az érdeklődők a Központi Könyvtár földszinti klubjában (Herman O. u. 22.). A résztvevők csomózott, makramé technikával alkothatnak bizsukat. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak.

Bűnbe esett festmények, avagy Vermeer kettős élete


Február 5-én (csütörtökön) 17 órakor Központi Könyvtárunk klubjában (Herman O. u. 22., földszint) Dr. Kiss Anna jogász a képhamisítás rejtélyeiről lebbenti fel a fátylat. Amikor 1945-ben a Vermeernek tulajdonított Krisztus és a házasságtörő asszony című festmény előkerült Göring képtárából, mindenki azt hitte, hogy Hollandia egyik igen értékes nemzeti kincsére bukkantak rá. A képhez tartozó adásvételi szerződés alapján tartóztatták le Han van Meegeren festőt és műkincskereskedőt, akit azzal vádoltak, hogy a második világháború idején együttműködött a náci Németországgal, és kiárusította Hollandia nemzeti kincseit. A vádlott, élve hallgatási jogával, 6 hétig egy szót sem szólt, majd váratlanul összeomlott, és hihetetlennek tűnő beismerő vallomást tett. A rendezvényre a belépés díjtalan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése