könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2014. december 18., csütörtök

Boldog karácsonyt mindenkinek!


„Az ádventi várakozás hasonlít a megemlékezéshez, de valójában mindennél távolabb áll tőle. Valódi várakozás. Pontosabban úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart.” (Pilinszky János)

Várakozás. De sokkal inkább örömbe csomagolt izgalom, felszabadult sóhajokban megbújó békeérzés – valahogy egyszerre az eljövetel, az elmúlás és az új(ra) kezdés nyugtalanságában megvalósuló rendszerűség. December hónap adventi időszakában nemcsak a koszorúba font gyertyák gyúlnak fel, hanem az éves rohanásban, feszültségben, tennivalókban halványabbra fakult lelkesedések parazsa is izzani kezd. A szívek más ritmusban dobognak, a sóhajok más ütemben követik egymást, a mosolyok más intenzitással rebbennek ember és ember között.

Karácsony. Türelemmel-türelmetlenséggel, áhítattal-félelemmel, szenvedélyesen-visszafogottan. Kívánjuk, hogy mindenkinek a kívánt módon és mértékben teljen el! Kellemes Ünnepeket Mindannyiunknak!(Blogunk január 5-ig ünnepi szünetre vonul, az új év első hétfőjén találkozunk ismét!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése