könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2014. december 8., hétfő

Programajánló a hétre

Adventi készülődés


Ünnepi hangulat a Gyermekkönyvtárban (Győr, Herman O. u. 22., földszint): december 8-án (hétfőn) 14.30 és 16.30 között készüljünk együtt a karácsonyra! Készíts karácsonyi harangot! Minden érdeklődő gyermeket és az őket kísérő szülő(ke)t szeretettel várjuk ingyenes foglalkozásunkra!

Jézus unalmas (?) családfája


Második adventi Bibliaóránk témája Jézus „unalmas” (?) családfája lesz. Jézus családfáját két helyen találjuk meg a Bibliában: a Máté 1-ben és a Lukács 3:23–38-ban. A szakértők egyetértenek abban, hogy mindkét esetben Jézus nevelőapjának, József családjának adatait olvashatjuk itt. A két változat azonban jelentősen eltér egymástól, vajon miért? December 11-én (csütörtökön) 10 órai kezdettel Varga B. Árpád református lelkész veti össze a két verziót, és értelmezi azokat. A beszélgetés helyszíne: a Központi Könyvtár klubja (Győr, Herman O. u. 22., földszint).

„Fölötted az ég” – Namíbiai expedíció



„Mert ugyan a mi öreg kontinensünk lassan teljesen elmerül a fényszennyezés tengerében, de vannak még közel érintetlen tájai a világnak. Ahol az ég olyan, ahogy az ipari forradalom előtt bárhonnan láthattuk volna. Nem néhány pislákoló csillag és a legjobb esetben is enyhén derengő Tejút, hanem maga a pulzáló világűr, aminek monumentalitása már-már agyonnyomja a szemlélődő halandót.” Fényes Lóránd asztrofotós szavait idéztük. Ő lesz csillagászati előadássorozatunk második vendége. Vetítéses előadását december 11-én (csütörtökön) 17 órai kezdettel hallgathatják meg a Központi Könyvtár klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint). A belépés díjtalan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése