könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. január 30., hétfő

Programjaink a hétre

Utazások keleten: Both Miklós fotókiállítása


Január 30-án (hétfőn) 17 órakor nyílik meg Both Miklós kétszeres Fonogram-díjas, Budai-díjas zeneszerző, előadóművész Utazások keleten című fotókiállítása a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet). A kiállítást megnyitja Babiczky Tibor költő, író, műfordító. A tárlat március 9-ig látogatható hétköznap 10 és 16.30 óra között.


Korsók, hordók, csapszékek – Katona Csaba előadása


Február 1-jén (szerdán) 17 órakor ismeretterjesztő előadást hallgathatnak meg az érdeklődők a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet). Az est vendége Katona Csaba történész, az MTA Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa. Előadásának címe: Korsók, hordók, csapszékek. A magyarországi sörfőzés története a 19-20. században. A kóstolóval egybekötött rendezvényre a belépés díjtalan.


Kerékpárral Közép-Ázsiában – Bujna Zoltán előadása


Február 2-án (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) Bujna Zoltán előadását hallgathatják meg az érdeklődők, aki kerékpárral követte Vámbéry Ármin útját Dunaszerdahelytől Teheránig 2005-ben, az út 80 napig tartott. 2013-ban, Vámbéry halálának századik évfordulóján aztán ismét útra kelt, melynek során érintette Grúziát és Örményországot, egy hónapot töltött a perzsák földjén, sikerült átkelnie Ázsia legforróbb sivatagján, a türkmén Karakumon, és megnézte a Selyemút leggazdagabb és legősibb városait, Buharát és Szamarkandot. Végül a 4655 méter magas Akbajtál-hágón keresztül érkezett meg keleti útjának utolsó országába, a jurtákkal teleszórt Kirgizisztánba. 7700 km-t tett meg 2 keréken, 14 országon áthaladva, 4 hónap alatt. Az előadásra a belépés díjtalan.


Igali Alfréd kiállítása a Gyárvárosi Közösségi Házban 


Február 3-án (pénteken) 17 órakor lesz Igali Alfréd önálló kiállításának műsorral egybekötött megnyitója a Gyárvárosi Közösségi Házban (Külső-Árpád út 6-8.). Közreműködik: Bogár Erika. Az érdeklődő művészetbarátok tájképeket és csendéleteket tekinthetnek meg, a kiállítás február 24-ig látogatható, a Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése