könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2016. december 12., hétfő

Programjaink a hétre

Készítsünk együtt karácsonyi papírdíszt a gyermekkönyvtárban!


December 12-én (hétfőn) 14.30 és 16.30 között a Készítsünk együtt karácsonyi papírdíszt! című kézműves foglalkozásra minden érdeklődő gyermeket és szülőt szeretettel várunk a Gyermekkönyvtárba (Herman Ottó u. 22., földszint). A résztvevők nemcsak díszeket készíthetnek karácsonyfájukra, hanem egyúttal a legszentebb családi ünnep hangulatába is ringathatják magukat. Bővebb információ a 96/516-677-es telefonszámon kérhető.

Impoetry: Import Impró és Slam Poetry Győr


December 14-én (szerdán) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross Gábor u. 4., II. emelet) Impoetry címmel az Import Impró és Slam Poetry Győr közös estjén vehetnek részt az érdeklődők. Slammer: Bárány Bence. Váratlan helyzetek, váratlan szövegek, csupa spontaneitás. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!

Gyárvárosi Adventi Családi Nap


December 15-én (csütörtökön) 16 órakor a Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Házban (Külső Árpád út 6-8.) Gyárvárosi Adventi Családi Nap kezdődik, ahová minden környékben lakót szeretettel várunk! A rendezvényre a belépés díjtalan.
A program:
-         16:00 Kézműves foglalkozás a MOKKA Alkotócsoporttal
-         17:30 Aranykapu gyermekkoncert
-         18:30 Gyárvárosi Daloskör műsora

Az öt elem tana – Lukács Erzsébet természetgyógyász előadása


December 15-én (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22., földszint) Lukács Erzsébet természetgyógyász Az öt elem tana című ismeretterjesztő előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A hagyományos kínai orvoslás filozófiája ugyanabból a tőből ered, mint a taoizmus és a buddhizmus. Azt a klasszikus keleti világlátást tükrözi, mely szerint az élet és az egyének tevékenysége minden szinten szoros kapcsolatban áll a környezettel. Eredete évezredekre nyúlik vissza. Elmélete a természet, a kozmosz és az emberi test aprólékos megfigyelésén alapszik. Legfőbb elméleti alapjai a Jin-jang, az az öt elem (öt fázis), az emberi test csatorna (meridián) rendszere, a Zand Fu elmélet, a hat megerősítés, a négy réteg, stb. A hagyományos kínai orvoslás olyan kezeléseket jelent, mint a gyógynövénykúrák, akupunktúra, étrendterápiák, Tui na és Shiatsu masszázs; gyakran a Qi gong és a Tai chi-t is szorosan összefüggésbe hozzák e medicinával. A rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk! 

Az Art World Hungary Egyesület tagjainak bemutatkozó könyve


December 15-én (csütörtökön) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross Gábor u. 4., II. emelet) a győri székhelyű Art World Hungary Egyesület tagjainak bemutatkozó művészeti albuma kerül bemutatásra. A 12 győri kötődésű képzőművész alkotásaihoz kortárs versek adnak irodalmi kíséretet, ahol Komálovics Zoltán irodalmi szerkesztő ugyanennyi, szintén a városhoz kötődő költő műveit párosította. A kötetben így a képzőművészet és a vers új dimenziókat hoz létre. A könyvet a rendezvényen bemutatják: Prof. Dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, Dsc., műgyűjtő, Komálovics Zoltán költő, Borbély Károly festőművész. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szabadhegyi adventi fények – Harmonika est


A Szabadhegyi Adventi Fények programsorozat következő estjére december 16-án (pénteken) 17 órakor kerül sor a József Attila Művelődési Házban (Móra Ferenc tér 1.). Ekkor kezdődik ugyanis az Akkordeon Harmonika Zenekar adventi koncertje. A rendezvény a helyszínen előre vásárolt 100,- forintos regisztrációs jeggyel látogatható. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése