könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2016. november 28., hétfő

Programjaink a hétre

Szabadhegyi Adventi Fények


November 28-án hétfőn, 19 órakor kezdődik a Szabadhegyi Adventi Fények rendezvénysorozat a József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra Ferenc tér 1.). A nyitóesten a Friends Big Band és barátai adventi koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

Shakespeare a szerelemről


November 30-án szerdán, 17 órakor Shakespeare a szerelemről címmel derűs összeállítást hallhatnak drámarészletekből és szonettekből a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor utca 4.). Előadja: Szabados Éva színész, előadóművész. Az emberi lélek ezerarcú világát mesteri módon ábrázoló William Shakespeare ma is az egyik legnépszerűbb színházi szerző. Műveinek központi témája a szerelem, amely felemelő vagy bolondító, attól függően, kit talál el Ámor nyila. Az érzelmek iskolájába mindannyian beiratkozunk. A reneszánsz zsenitől, aki a humor és a szépség erejével tanít, bátran vehetünk felkészítő leckéket a szerelem próbatételeihez. A belépés díjtalan.

Vidám, zenés, szórakoztató műsor


December 1-jén csütörtökön, 15 órakor a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban (Lajta utca 27/A.) Vidám, zenés, szórakoztató műsort tart Csikó Teodóra és Takács Zoltán. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Magyar népbetegségek – Nem fáj semmi!


December 1-jén csütörtökön, 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Győr, Herman O. u. 22.) Magyar népbetegségek – Nem fáj semmi! címmel Dr. Kiss Fanni gyógyszerész előadását hallgathatják meg. A közmédiában is lehet hallani, hogy „elvitte a néma gyilkos”. Vajon mit jelent ez? Veszélyeztetett vagyok én is? Mit tehetek az egészségemért? Ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni az előadás. Magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorbetegség, metabolikus szindróma. Mit tehetünk mi? Hogyan segíthet az orvos? A gyógyszerek jelentősége, beavatkozási pontok, kombinációs terápia. Életmód-változtatás lépésről lépésre. A belépés díjtalan.

„Itt ülök én már nyakig a bluesban” – Hangraforgó Klub



December 2-án pénteken, 17 órakor ismét összejövetelt tart a Hangraforgó Klub – az énekelt versek klubja – a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó utca 22., földszint). Vendég: Vas Zoltán énekes-gitáros dalszerző, aki közéleti, közérzeti és magánérzeti dalokat ad elő. "Hát vannak ilyen-olyan gitárfigurák. ...én nem bluest játszom, hanem a saját dalaimat. ...nem úgy álltam neki, hogy most írok egy bluest, hanem hogy írok egy dalt - aztán nahát, nézd csak, ez is blues lett. Mostanában meg nézd csak, ez se lett blues. Most épp ez van." A belépés díjtalan.

Szabadhegyi Adventi Fények – Ünnepváró családi délután


December 3-án szombaton, 14.30-tól a József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra Ferenc tér 1.) Szabadhegyi Adventi Fények címmel ünnepváró családi délutánra kerül sor. Előbb játszóházban vehetnek részt, majd Baranyai Judit és tanítványai zenés műsorát hallgathatják meg, ezt követően a Mintapinty zenekar Karácsonyi Kívánság című gyermekkoncertjét élvezhetik az érdeklődők. Ezt követően pedig érkezik meg a Mikulás… A részvétel díjmentes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése