könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2016. november 16., szerda

Holnap kezdődik a XVI. Győri Könyvszalon!

Holnap kezdődik a XVI. Győri Könyvszalon 0. napi programsorozata!

A helyszín a Kisfaludy Károly Könyvtár (Baross Gábor utca 4.) lesz, ahol a Mesék az életfáról - „Mese délelőtt, mese délután...” címmel várjuk a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt!

Részletes program: 
9.00 - Az erdőkerülők
Az Európa Koncert Szalonegyüttes zenés gyerekműsora
A tíz éves működését ünneplő győri együttes egyik sikeres koncert-meséjében a Grimm-testvérek népszerű meséje (A brémai muzsikusok) nyomán csendülnek fel klasszikus, örök érvényű zeneművek. Művészeti vezető: Farkas Árpád.
11.00 - Harry Potter avagy jelen idejű holnemvolt
Rendhagyó irodalomóra Lovász Andreával
Lovász Andrea irodalomtörténész, kritikus, mesekutató a meseirodalom és a mesevilág birodalmába kalauzolja hallgatóságát.
15.00 - Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese
A Görömbő Kompánia előadása
Több mint tíz éve járja az országot a Görömbő Kompánia társulata. Fellépéseik interaktív, zenés-táncos játékok, amelyeket egy aktualitásból, vagy szabadon választott alaptémából kerekítenek mesévé olyan szereplőkkel, akiket a közönség soraiból választ a mesemondó.
17.00 - „Köztünk élő irodalom” című rejtvényfüzet eredményhirdetése
17.10 - A Dzsungel Könnye
Környezettudatos Vásári Konzekvencia
A Kajárpéci Vízirevü előadása
Egyszer van, hol nem van – mivel a mese jelen időben történik –, van egyszer egy bölcs emberiség, mely letérve a biztos pusztulásába vezető útról, elővette jobbik eszét, és megtanult harmóniában élni a természettel.

A XVI. Győri Könyvszalon honlapja: http://konyvszalon.gyoriszalon.hu/
Teljes részletes program, műsorfüzet: http://kozpont.gyorikonyvtar.hu/download/2013/XVI_Gyori_Konyvszalon-musorfuzet.pdf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése