könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. október 19., hétfő

Programok a hétre

A berni követ  filmklub


Október 20-án (kedden) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár olvasótermében (Baross Gábor u. 4., II. emelet) Szász Attila A berni követ című, 2014-ben bemutatott, valós történelmi eseményeken alapuló, de legalábbis részben fikciós, magyar filmalkotást láthatják az érdeklődők. A film időtartama 76 perc, a főszerepeket Kulka János, Kádas József, Szabó Kimmel Tamás, Szikszai Rémusz játsszák.

„Napra pontosan két hónappal Nagy Imre és mártírtársai kivégzése után a Magyar Népköztársaság berni követsége ellen két magyar emigráns fegyveres támadást hajtott végre. Az indíték homályos, bár helyi lapértesülések szerint, Nagy Sándor és Papp Endre a svájci magyar kommunista ügynökök aktáit akarta megszerezni a magyar nagykövet túszul ejtésével…”


Erdélyi barlangok – előadás a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban


Október 21-én, szerdán 15 órakor tekinthetik meg az érdeklődők Pintye Tamás Erdélyi barlangok című vetítéses előadását a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban (Lajta u. 27/A). „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!” – olvasható a szlogen az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány honlapján, ahol az előadást tartó Pintye Tamás erdélyi útjainak fotós beszámolói is megtekinthetők. Az ingyenes rendezvény olyan barlangokba kalauzolja el az érdeklődőket, amelyeket hazánkban nem láthatunk.


1956  egy tizenéves szemével


Október 22-én (csütörtökön) 17 órakor intézményünk Kisfaludy Károly Könyvtárának olvasótermében (Baross G. u. 4., II. emelet) műsoros estre kerül sor. Az 1956-os forradalom megmutatta a világnak, hogy a magyarok összefogása milyen csodára képes akár egy nagyhatalommal szemben is. Ez a megemlékezés is egyfajta összefogás eredménye, hiszen két iskola, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium és a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola közösen ünnepel azzal a műsorral, amelynek alapját egy 14 éves fiú elveszett, majd megtalált naplója adja a forradalom időszakából. A rendezvény nyilvános, és díjmentesen látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése