könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. szeptember 19., szerda

Rajzpályázat a XVIII. Győri Könyvszalon alkalmábólAz idei rendezvényre készülve ismét rajzpályázatot írunk ki az olvasni és rajzolni szerető gyermekek részére.

2018. évben Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulójára emlékezünk - pályázati felhívásunkat így a Mátyás király Emlékév jegyében hirdetjük meg.

Ki ne hallott volna Mátyás királyról, a mesék igazságos királyáról?
Rajzpályázatunkban arra kérünk, mutasd meg nekünk, Te hogyan látod Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetett Mátyás királyt, szerinted miért nevezik őt igazságos Mátyásnak?

Idén nem mi választjuk a meséket. Olvass sokat, és válaszd ki Te kedvenc Mátyás király mesédet. Kérjük, a mese címét írd meg nekünk, hogy mi is utána tudjunk járni a történetnek. Fontos, hogy rajzodból derüljön ki a mese tanulsága, az a történet, hogyan osztott Mátyás király igazságot.
Ötletes, szellemes alkotásaitokat nagy szeretettel várjuk az alábbiak szerint:

Pályázati feltételek:

Két kategóriában lehet pályázatot benyújtani:
I. óvodások,
II. alsó tagozatos általános iskolások.
A pályázatra egyéni alkotásokat várunk.

A gyerekmunkák készülhetnek bármilyen rajzi vagy festészeti technikával: színes és grafit ceruzával, filctollal, krétával, vízfestékkel, temperával, ezen túl kollázs, montázs vagy vegyes technikával.

A pályázatra A4 (21×30 cm) vagy A3 (30×42 cm) méretű alkotás nyújtható be. Az elkészített műveket kérjük PASZPARTUZVA leadni.

A pályázat beadási határideje és helye:

2018. november 05. hétfő – Generációk Háza Művelődési Központ
A rajzokat személyesen vagy postán a Generációk Házába kell eljuttatni.
Cím: Generációk Háza Művelődési Központ - 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.


Kérjük, hogy minden pályázó adja meg jól olvashatóan, nagy betűkkel írva:
- a rajz előoldalán:
- teljes nevét,
- a mese címét,
- a hátoldalán:
- teljes nevét,
- óvodája vagy iskolája nevét, életkorát, osztályát,
- a felkészítő pedagógus nevét és elérhetőségét,
- a szülő telefonszámát, ahol díjazás esetén értesíteni tudjuk.

Díjazás:

A beküldött rajzokat a két életkori kategóriában külön-külön értékeljük. Az alkotások elbírálásánál a kivitelezés mellett a legfontosabb szempont a megadott témánkhoz való kapcsolódás.
Mindkét kategóriában 5 alkotást tudunk díjazni, a kiemelt 5-5 legjobb munka között sorrendet, vagy minőségi különbséget nem állapítunk meg.
A díjazottak a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, valamint a Generációk Háza Művelődési Központ közös ajándékcsomagjaiban részesülnek.

A díjátadásra 2018. november 18-án vasárnap 11 órakor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán, a Magyar Népmese Színház: Mátyás király születése napja című előadása előtt kerül sor.

A díjazott rajzokat kiállításon mutatjuk be a XVIII. Győri Könyvszalon rendezvény ideje alatt a Győri Nemzeti Színházban, a Mesekuckóban.

A beküldött rajzokat a Generációk Háza információjában adjuk vissza a 2018. november 19-től kezdődően, az intézmény nyitvatartási idejében.

További információ kérhető Tóth Laura programszervezőnél: 96/518-032, tothlaura@generaciokhaza.hu
Jó munkát, sikeres rajzolást kívánunk a gyerekeknek, és mindenkit szeretettel várunk a XVIII. Győri Könyvszalonban!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése