könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. szeptember 24., hétfő

Programjaink a héten


Előadás


2018. szeptember 25-én (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross G. u. 4., II. emelet) Fehér Judit nyelvtanár, tréner, tankönyvszerző előadását hallhatják meg egy játékos nyelvtanulási módszerről.
A belépés díjtalan.

Filmklub


2018. szeptember 26-án (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet) vetítés lesz. A Filmklubban Sam Garbarski 2017-ben készült Volt egyszer egy Németország című vígjátékát láthatják.
A vetítési idő 102 perc, megtekintése 12 éven felülieknek ajánlott. A belépés díjtalan.
Frankfurt, 1946. David Bermann és barátai túlélték a holokausztot. Egyvalamit akarnak mindennél jobban: maguk mögött hagyni Németországot, és Amerikába emigrálni. De hogyan szerzik meg az ehhez szükséges pénzt? Hamar megtalálják a megoldást: háziasszonyokat bűvölnek el házaló kereskedőként, és egyre közelebb kerülnek céljukhoz...

Előadás



2018. szeptember 27-én (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár Központi Könyvtára klubhelyiségében (Győr, Herman O. u. 22., földszint) Fodor Józsa pszichodinamikus tánc- és mozgásterápiás csoportvezető, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, tréner ismeretterjesztő előadását hallhatják. A belépés díjtalan.
Testünk őrzi emlékeinket, érzéseinket a szavaink előtti korból. Hogyan segíthet a tánc a lelki egészség megőrzésében?
„Hiszem, hogy a mozdulat gyógyít és tanít, ha nem csak a testünket, de a tudatunkat is használjuk közben. Nagyon régóta foglalkoztat a mozgás, a mozdulat testet és lelket gyógyító ereje. Csodálatosnak tartom, hogy testem minden egyes sejtje reagál érzelmeimre, gondolataimra, a körülöttem történő eseményekre, és minden, de minden emléket őriz, ami eddig történt velem.”

Sanzon est


2018. szeptember 28-án (pénteken) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárában (Győr, Baross G. u. 4., II. emelet) a francia kultúra kedvelői Szeder-Szabó Krisztina előadásában sanzonokat hallhatnak.
A rendezvény díjtalanul látogatható.


Mesekuckó


Szeptember 28-án (pénteken) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubhelyiségében (Győr, Herman O. u. 22., földszint), a Mesekuckóban a Chip Színház gyermekelőadását láthatják. A Mesekuckó 300 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható. Jegyek elővételben a helyszínen válthatók szeptember 24-től.
A beszédes cím sokat elárul. Az apró történetekbe ágyazott illemtani kódex játékos, mesés formában a legelemibb viselkedési normákkal ismerteti meg a gyerekeket - mindezt vidáman és a kicsik számára is érthető módon prezentálva. Benőke bohóc, aki a gyerekek számára már ismert mesehős, hiszen minden CHIP színházas mese elején köszönti a kicsiket, már szorgosan tanulja szerepét, hogy szeptember végén, amikor még nyílnak a kerti virágok, szórakoztassa és mesésen nevelje kicsi rajongóit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése