könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. szeptember 4., kedd

Programjaink a héten


Szabadhegyi szüret


2018. szeptember 8-án (szombaton) 15 órakor immár huszadik alkalommal veszi kezdetét a Szabadhegyi Szüret a Móra parkban. A gazdag programot a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Háza szervezi. A részvétel díjtalan.
A rendezvényen fellépnek a művelődési ház művészeti csoportjai, a szüreti mulatság sztárvendége az Esti Egyenleg lesz.

Kiállítás




2018. szeptember 7-én (pénteken) 17 órakor nyílik Benda Ivánfotográfus kiállítása a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet). Megtekinthető: 2018. szeptember 7-től 2018. október 3-ig, hétköznapokon 13-16-ig.
A belépés díjtalan.

Hangraforgó


2018. szeptember 7-én (pénteken) 17 órakor új évadot kezd a Hangraforgó Klub. A szokott helyen, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára Klubjában (Győr, Herman O.u. 22., földszint) szerelmes verseket hallhat a közönség.
Az est folyamán közreműködik a Napkő Projekt. A Sólyom Tamás és Deme-Farkas Rita alkotta duó 2011-ben alakult. A Napkőmegzenésített versek mellett világzenét és saját darabokat is előad.
A belépés díjtalan.

Filmklub


2018. szeptember 6-án (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubhelyiségében (Győr, Herman O. u. 22., földszint) filmvetítés kezdődik. Az érdeklődők a Vándormadarak alkotóinak (Jacques Perrin és Jacques Cluzaud) legújabb, Évszakok című filmjét láthatják. 
Amikor befejeződött az utolsó jégkorszak, egy nyolcvanezer évig tartó télnek szakadt vége Európa nagy részén. A jég elvonulása után újra elkezdődött az évszakok váltakozása. A kontinenst hamarosan sűrű, élettel teli erdőségek borították be, amelyekben a vadállatok számos fajtája jelent meg. Az Évszakok a bölények, a farkasok, a hiúzok, medvék és a többi európai vadállat története, ahogy próbálnak alkalmazkodni és túlélni, dacolva a klímaváltozással és a magának egyre nagyobb területet kiszakító emberrel.
A vetítési idő 94 perc.
A programon való részvétel díjtalan.

Előadás


Szeptember 5-én (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében(Győr, Baross G. u., 4., II. emelet.) Szabó Béla fotóművész vetített képes előadásán vehetnek részt. Ezen a napon a Dolomitokról hallhatnak. A belépés díjtalan.
Dolomitok az Alpok egyik gleccservölgyek által erősen szabdalt hegycsoportja. Észak-Olaszországban terül el. Dolomitok egyik fő látványossága, hogy a kőzetanyag a fény beesési szögének változásait követve különböző árnyalatokat vesz fel a szürkétől a kéken át a bíborig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése