könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. szeptember 10., hétfő

Programjaink a héten

Kiállítás


Szeptember 12-én (szerdán) 10.00 órakor nemzetközi gyermekrajz kiállítás nyílik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában (Móra Ferenc tér 1.) Csallóközi színes ceruzák címmel, mely szeptember 27-ig lesz látogatható hétköznapokon 10.00 és 16.30 között. A belépés díjtalan.
Köszöntőt mond Jana Svetlovská, a Csallóközi Népművelési Központ igazgatója, megnyitja Diligens Tibor önkormányzati képviselő, közreműködnek: a Tárogató Óvoda Aranyhíd Tehetséggondozó Zenei Műhelyének óvodásai. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

Ötórai Teaklub


A szokásostól eltérő időpontban, szeptember 12-én (szerda) 17 órakor kezdődik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Szentiváni Fiókkönyvtárában (Győr, Ősi u. 1.) az Ötórai tea klub. Meghívott vendég: Otoltics Péter. A téma a társasjáték, és annak „szuperereje”.
A részvétel díjtalan!

Életünk utcái,terei...


Szeptember 12-én (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet) folytatódik az Életünk utcái, terei című előadás-sorozat. A mostani előadás az elegáns villákkal teli Nádorvárosról, Győr „úri negyedéről” szól.
Előadó: Torma Attila helytörténész.
A rendezvény díjmentesen látogatható.

Élménybeszámoló előadás


Szeptember 13-án (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint) Szívemben született Afrika – önkéntesként Afrikában címmel Könczöl Zsófia, a Magyar Afrika Társaság humanitárius munkatársa, politológus élménybeszámoló előadását hallhatják.
„Nagyon hiszek abban, hogy minden ember életében van valami, amit küldetésként vagy egyfajta életcélként kap. Nem lehet pontosan megmagyarázni, hogy hol és mikor kezdődött vagy mikor kattant be ez a dolog, csak úgy van. Annyira mélyen érzi magában ezt az ember, ha akarna, se tudna tenni ellene és nem is érdemes, hiszen szerintem a kiteljesedés maga, amikor ennek élhetünk. Abban is hiszek, hogy Afrika nem ok nélkül költözött ennyire a szívembe és hogy igen, azért kaptam, mert dolgom van vele.”
A rendezvény díjtalanul látogatható.

Mesekoncert


2018. szeptember 14-én (pénteken) 16.30-kor mesekoncert kezdődik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet). A Veronaki Trió a Kuruttyoló békakirály világ körüli úton című műsorát adja elő.
A belépés díjtalan.

Kiállítás


2018. szeptember 14-én (pénteken) 17 órakor nyílik meg a Dr. Kovács Könyvtár és Közösségi Tér Gyárvárosi Közösségi Házában (Győr, Külső Árpád u. 6-8.) Molnár Lajos Színek és vonalak című kiállítása. A megnyitón közreműködik: a Gyárvárosi Daloskör.
Látogatható: 2018. október 12-ig, a Közösségi Ház nyitvatartási idejében. A belépés díjtalan!

Hangraforgó


Tizenöt éve, hogy megalakult a megzenésített verseket előadó Hangraforgó duó. Ezt a jeles alkalmat ajándékkoncerttel ünnepli Faggyas László és F. Sipos Bea (azaz a Hangraforgó tagjai) szeptember 14-én (pénteken) 18 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házába (Győr, Móra park 1.) várják mindazokat, akik szeretik a verseket és a muzsikát!
Közreműködnek: Bodroghalmi László, Bogdán Krisztina, Dara Vilmos, Silling Tibor és Tábi Tamás. A műsorvezető: Balogh Anna.
A belépés díjtalan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése