könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. május 28., hétfő

Programjaink a héten

Emlékest


Május 28-án (hétfőn) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4.) a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség irodalmi estet tart T. Porubszky Ildikóra emlékezve.
A belépés díjtalan.

Előadás


Május 30-án (szerdán) 18 órakor meggyőződhetnek arról, hogy a könyvtár korántsem unalmas hely, hogy a katalóguson túl is van élet, s hogy a könyvtárosok között is akadnak jó fejek. Az Import Impró Társulat rögtönzött előadásának a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvényterme ad helyet (Győr, Baross u. 4, II. emelet).
A belépés díjtalan!

Élménybeszámoló előadás


Május 31-én (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubhelyiségében (Győr, Herman O. u. 22., földszint) Valcsicsák Zoltán, a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnöke élménybeszámoló előadásán és könyvbemutatóján vehetnek részt.
„Csodálatos és különleges ez a szerethető kis ország, a Himalája lejtőin, beszorítva a két óriás: Kína és India közé. A szinte érintetlen természet itt éppúgy jelent hófehér gleccsereket, tiszta vizű rohanó folyókat és a világ legmagasabb meghódítatlan hegycsúcsait, mint kedvező klímájú, termékeny völgyeket, több ezer növény- és állatfajt, szubtrópusi dzsungelt. Az idetévedt szerencsés utazót emellett egy meglepő és veszélyes repülőtér, impozáns kolostorerődök, több ezer buddhista kegyhely, évszázados hagyományokat őrző apró települések, kedves és tiszteletreméltó emberek vagy a magyar ízlésnek is igen csípős csilipaprikás ételek várják. És valami furcsa elnevezésű fejlesztési politika: a bruttó nemzeti boldogság...”
A belépés díjtalan.

Kiállítás


Június 1-jén (pénteken) 17 órakor nyílik Harcsásné Szivák Éva és Fejes György közös kiállítása a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyárvárosi Közösségi Házában (Győr, Külső-Árpád u. 6-8.). Megnyitja: Vehofsics Erzsébet. Közreműködik: a Német és Európai Kulturális Egyesület Rozmaring Kórusa.
Látogatható: 2018. június 30-ig, a közösségi ház nyitvatartási idejében. A belépés díjtalan!

Hangraforgó klub


Június 1-én (pénteken) 17.00 órától újra Hangraforgó Klub lesz újra a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának földszinti klubjában (Herman Ottó u. 22.) "Egy kis győri tücsökmuzsika" címmel. Az F. Sipos Bea és Faggyas László alkotta, énekelt verseket játszó duó ezúttal is hívott vendéget a klubkoncertre Gryllus Dániel Kossuth-díjas zeneszerző és előadóművész személyében.
A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése