könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. május 7., hétfő

Programjaink a héten

 Erdély, tájak, emberek


Május 9-én, szerdán 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár második emeleti rendezvénytermében (Baross G. út 4.) Szabó Béla fotóművész tart vetített képes előadást Erdély, tájak, emberek címmel.
A programra a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Párhuzamos városképek a XX. századból: Budapest-Bécs

 Május 10-én, csütörtökön 17 órakor Tamáska Máté szociológus tart ismeretterjesztő előadást Párhuzamos városképek a XX. századból: Budapest-Bécs címmel a Központi Könyvtár klubjában (Herman Ottó u. 22., földszint). A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Az előadás Bécs és Budapest városképét összehasonlító fotók segítségével világítja meg a 20. század legfontosabb építészeti, városépítészeti és társadalmi vitáit: a két város 1918 és 1970 közötti fejlődését állítva a középpontba, kutatva, hogy miben egyezett, illetve miben különbözött a két, milliós lakosságú nagyváros építészete és kultúrája. Látványos fényképek által merülhetnek el a múlt valóságában, és tapasztalhatják meg az eltérő, mégis hasonló városi terek sokszínűségét. Központi témái a lakóházak, tömegközlekedés és egyéni közlekedés fejlődése és reformjai, a fényhez és elektromossághoz való hozzáférés jelentősége a városi életben, a háborúk és diktatúrák hatásai, vagy az építészetben uralkodó vertikalitás - melyek mind jelentősen megváltoztatták a városképet.

Szabadhegyi Víg Esték

 Május 10-én, csütörtökön 18 órakor a József Attila Művelődési Házban (Móra F. tér 1.) a Szabadhegyi Víg Esték keretében Nyertes Zsuzsa és Heller Tamás előadóművészek zenés, vidám műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. A rendezvény 100,- forintos áron kapható, regisztrációs jeggyel látogatható!
A regisztrációs jegy elővételben, 100,- forintos áron váltható meg április 3-tól, nyitvatartási időben a művelődési házban.

Szellő - Az Aranykapu Zenekar gyerekkoncertje


Május 11-én, pénteken 17 órakor az Aranykapu Zenekar interaktív gyerekkoncertjét láthatják kisebbek és nagyobb Szellő címmel a Kisfaludy Károly Könyvtár második emeleti rendezvénytermében (Baross G. út 4.).
A programra a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése