könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. május 14., hétfő

Programjaink a héten


Filmvetítés egy különös képről



Május 15-én (kedden) 17 órakor Filmklub kezdődik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára 2. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4.). Ez alkalommal José Luis López-Linares ismeretterjesztő filmjét láthatják, amit Bosch - a gyönyörök kertje címmel forgatott. A vetítési idő 85 perc. A belépés díjtalan.
2016-ban számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeztek meg a különös és bizarr alakokkal teli festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából készült ismeretterjesztő film a művész legismertebb művét, a madridi Prado Múzeumban bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba. A részletgazdag festményt virtuális tárlatvezetés keretében, közeli felvételekkel tárja a nézők elé, miközben neves művértők osztják meg gondolataikat a képről és titokzatos alkotójáról.

Életünk utcái, terei 12.


Május 16-án (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának rendezvénytermében(Győr, Baross u. 4, 2. emelet) folytatódik az Életünk utcái, terei 12.című helyismereti előadássorozat.
Ez alkalommal Bana József levéltár igazgató Adalékok, legendák, ínyencségek Révfalu történetéhez című előadását hallhatják. Közreműködik Kozma Endre, a Régi Győr közösségi oldal szerkesztője, aki Révfalu városrésszel kapcsolatos fotóival illusztrálja az elhangzottakat.
A belépés díjtalan.

Antal Judit író, lelki tanácsadó élménybeszámoló előadása


Május 17-én (csütörtökön) 17.00 órakor Antal Judit író és lelki tanácsadó élménybeszámoló előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubjában (Herman Ottó u. 22.) Buddhista kolostorok és hegyek között Indiában címmel. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Antal Judit és férje, Bánházi György már több nagy utat jártak be, 1000 km-t gyalogoltak az El Camino zarándokúton, és felmásztak a Kilimandzsáróra is. 2017-ben Indiában jártak, ahol Agrában megcsodálták a Taj Mahalt, Ladakhban a tibeti buddhizmussal ismerkedtek, és a Himalájában tett túrán a Gongmaru La hágó (5200 m) volt az úti céljuk. Judit ennek az útnak a különleges élményeiről számol be, miközben férje csodálatos fotóiban gyönyörködhetnek az érdeklődők.

Dr. Havassyné Andorfi Rozália kiállítása


Május 18-án (pénteken) 17 órakor nyílik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében(Győr, Baross u. 4., II. emelet) Dr.Havassyné Andorfi Rozália képzőművészeti kiállítása. Köszöntőt mond Borkai Zsolt polgármester. A kiállítást megnyitja Grászli Bernadett, a Rómer Flóris Múzeum igazgatója.
A kiállítás díjtalanul megtekinthető: 2018. június 9-ig, hétköznap 13.00-16.00 óráig. A fentitől eltérő időpontban előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése