könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. április 10., hétfő

Programjaink a hétre

Húsvéti foglalkozások a Győrszentiváni Fiókkönyvtárban


Két alkalommal is lesz húsvéti kézműves foglalkozás a Győrszentiváni Fiókkönyvtárban (Győrszentiván, Ősi út 1.). Április 10-én (hétfőn) 15 órától 17 óráig húsvéti papír díszeket, április 13-án (csütörtökön) 9-től 11 óráig pedig papír és növényi rátétes hímes tojást készíthetnek a gyerekek. A részvétel díjtalan, de a szervezők kérik, hogy főtt vagy kifújt tojást, ollót és ragasztót mindenki hozzon magával!


Április 11. – A Költészet Napja. Ünnepség


József Attila Művelődési Házunk szervezésében április 11-én (kedden) 11 órakor kerül sor a Költészet Napja alkalmából szervezett ünnepi műsorra a szabadhegyi József Attila emlékműnél (Jereváni u. – Zöld u. kereszteződése). Esőhelyszín: József Attila Művelődési Ház (Móra F. tér 1.). Beszédet mond Diligens Tibor önkormányzati képviselő. A műsorban közreműködnek a Veres Péter Szakképző Iskola tanulói. Mindenkit szeretettel várunk!


Kiállítás a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban


Április 11-én (kedden) 14 órakor nyílik a Költészet Napja alkalmából rendezett, cseppet sem szokványos kiállításunk a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban (Lajta u. 27/A.). Mi a tárlat lényege? Virág Lajos fotográfus 17 képéhez az Író Alkotók Klubja tagjai közül tízen írtak 17 költeményt. A képeket és a hozzájuk tartozó verseket május 12-ig láthatják. A belépés díjtalan, minden művészetbarátot szeretettel várunk!


Dinoszaurusz kutatás itthon és a nagyvilágban – előadás


Ősi Attila geológus, paleontológus, a bakonyi dinoszaurusz-lelőhely egyik felfedezője tart vetítéses előadást április 12-én (szerdán) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross Gábor út 4., II. emelet). A programra a belépés díjmentes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Húsvéti készülődés a Gyermekkönyvtárban


Készítsünk együtt húsvéti tojást hungarocell tojásból dekupázs technikával! Április 13-án (csütörtökön) 10 és 11.30 között minden érdeklődő gyermeket és az őt kísérő szülőt szeretettel várják a Gyermekkönyvtárba (Herman Ottó u. 22., földszint). Bővebb információ: 96/516-677. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!


Húsvétváró családi délután Marcalvárosban


Április 13-án (csütörtökön) 15-től 18 óráig Húsvétváró családi délután lesz Marcalvárosi Közművelődési egységünk szervezésében a Kovács Margit Iskolában (Répce u. 2.). A programban kézműves játszóházak, arcfestés és a Belvárosi Betyárok gyermekkoncertje szerepel. A részvétel díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Régi idők focija – előadás és filmvetítés


Április 13-án (csütörtökön) 16.30-kor kezdődik a Filmklub a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22., földszint). A filmvetítés előtt Biczó Zalán könyvtáros, helytörténeti kutató tart előadást, ahol A győri ETO (1904-1945): Emlékek és sikerek című kötete tükrében nyerhetnek bepillantást a korszak győri sportéletébe, futballklubjainak világába. Ezt követi a vetítés. Sándor Pál Régi idők focija című szatirikus filmje 1973-ban készült. A főszerepben Garas Dezső. A húszas évek mozi- és focivilágát megidéző film Budapesten játszódik. Minarik Ede (Garas Dezső) mosodás egyetlen szenvedélye a foci. Csak egyet szeretne elérni: hogy a Csabagyöngye SC bejusson az első ligába. Ezért képes feláldozni mindent. Sándor Pál remeke a magyar filmtörténet fontos darabja. Az alkotás egyik szállóigéje mindennapjaink vezérfonala lett: „Kell egy csapat!”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése