könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. április 3., hétfő

Programjaink a hétre

Lélekfestő – Pejkó András költő bemutatkozó estje


A Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK) április 3-án (hétfőn) 17 órakor Lélekfestő (vers, kép, dal) című programján bemutatja Pejkó András költőt, az antológiaközösség tagját. A szerzővel beszélget Cseke J. Szabolcs költő, közreműködik Meggie és az Epizód Zenekar. A rendezvénynek a Központi Könyvtár klubhelyisége ad otthont (Herman O. u. 22., földszint). A belépés díjtalan.


XXVI. „Hegyalján innen, Sokorón túl” – Népmesemondó verseny Ménfőcsanakon


Április 4-én (kedden) 9 órától kerül sor a Ménfőcsanaki Fiókkönyvtárban (Győr-Ménfőcsanak, Győri u. 90.) a „Hegyalján innen, Sokorón túl” népmesemondó versenyre. Már 26. alkalommal rendezi meg mesemondó versenyét a megyei könyvtár fiókkönyvtára és a Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ, melyen győri és Győr környéki iskolák 1-6. osztályos mesemondói mérik össze tudásukat. A tehetséges gyerekek a magyar népmesekincs legszebb meséivel készülnek. A rendezvény célja népmesekincsünk megőrzése, bemutatása, felfedezése, rejtett értékeink közvetítése. A helyezettek könyvjutalomban részesülnek, de mindenki számára tartogatnak egy kis meglepetés is.


Tavaszi líra – A NegyedÓra együttes koncertje


Április 4-én (kedden) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet) a NegyedÓra együttes koncertjét hallhatják az érdeklődők. A korábban meghirdetett, de betegség miatt elnapolt fellépésen az együttes megzenésített verseket és népdalokat ad elő. A műsort felnőtt közönségnek ajánljuk. A belépés díjtalan, minden vers és zenebarátot szeretettel látunk!


EYOF Győrért, önkéntesség nem csak az EYOF-ért! – Pásztor Rudolf EYOF önkéntes koordinátor előadása


A 2016-os riói olimpián a győri sportolók mellett Marcali Gábor fotóriporter is részt vett. Ott készített képeiből március 16-án nyílt kiállítás a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében. A Győr Rióban, Rió Győrben című tárlathoz kapcsolódva április 4-én (kedden) 17 órakor kísérőprogramként ismeretterjesztő előadásra kerül sor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman O. u. 22.) Pásztor Rudolf EYOF önkéntes koordinátor prezentálásában. A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Színek és foltok – Textilkiállítás


Április 4-én (kedden) 17 órakor kiállítás nyílik a József Attila Művelődési Házban (Győrszabadhegy, Móra Ferenc tér 1.). Zugmann Ilona foltvarró céhmester kiállítását Kónyáné Kovács Ildikó kerámiaszobrász, a Győri Alkotók Napóra Egyesületének vezetője nyitja meg. A megnyitón közreműködnek: Nagy András (tangóharmonika) és Zugmann Árpád (hegedű).  A kiállítás április 27-ig tekinthető meg, hétköznapokon 10-16 óráig.


Zarándokúton testben és lélekben – Pódiumbeszélgetés Győrszentivánon


Április 5-én (szerdán) 16.30-kor pódiumbeszélgetést rendezünk a Győrszentiváni Fiókkönyvtárunkban (Győrszentiván, Ősi út 1.). A meghívottak: Harminc Andrea, Szalóky Albert OSB, Molnár Andrea. Témák: Beszélgetés a zarándoklatról, hogyan indul útnak az ember, ki és mi késztet arra, hogy elinduljunk az útra. Találkozás Szent Jakab utat járt zarándokokkal. A csatkai zarándoklat hagyománya Győrszentivánon régen és most. A belépés díjmentes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Láthatatlan Magyarország – Előadás


Április 5-én (szerdán) 17 órakor ismeretterjesztő előadásra kerül sor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet). A Láthatatlan Magyarország című programon megismerkedhetnek hazánk barlangjaival. Hogy a hallottak során ne legyenek képzeletük foglyai, 3D-s vetítés lesz segítségükre. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Járatlan utakon – Élménybeszámoló


Április 6-án (csütörtök) 17 órakor élménybeszámoló előadást hallgathatnak meg az érdeklődők a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman O. u. 22., földszint). Csonka Gábor „Vándorboy” mesél úti élményeiről, amelyek egyáltalán nem szokványosak. A rendezvény díjtalanul látogatható. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Manóbuli – Az Iszkiri együttessel


Április 7-én (pénteken) 16.30-tól gyermekkoncert kezdődik a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet) az Iszkiri zenekar gyermekkoncertje. Az Iszkiri egy modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Tagjai gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak; évtizedek óta profi zenészként is működnek, a legkülönfélébb zenei stílusokban. Díjmentes rendezvény, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Lesz oly idő még, mely megemleget! – Hangraforgó Klub


Április 7-én (pénteken) 17 órakor kezdődik az Arany János születésének 200. évfordulóját ünneplő Hangraforgó Klub a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u., 22., földszint). Műsoruk címe: „Lesz oly idő még, mely megemleget!...” Vendég: Kis Pál István szépíró, versműves. Díjmentes rendezvény, mindenkit szeretettel látunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése