könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. május 26., kedd

Programjaink a hétre

Döntéshozatal – Megoldom az életem (Bejczi Andrea előadása a megyei könyvtárban)


Május 28-án, csütörtökön 17 órakor a megyei könyvtár Központi Könyvtárának klubjában(Herman Ottó u. 22., földszint) kerül sor Bejczi Andrea életmód tanácsadó előadássorozatának utolsó rendezvényére, ahol a téma címe: Döntéshozatal – Megoldom az életem lesz.

Tavasz végére, a májusi előadássorozat záró programjára eljutottunk a problémák megoldásáig. Aki részt vett Bejczi Andrea előadásain, tisztában van azzal, hogy hosszú utat tettünk meg, míg megoldottuk problémáinkat. Reméljük, ez az út rávezet bennünket önmagunk teljesebb megismeréséhez, hogy a jövőben hozzásegítsen a jobb döntésekhez.

A Döntéshozatal – Megoldom az életem előadásán olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint hogy mit várunk el, és mit teszünk saját életünkért? Melyek az értékeink? Valamint megismerhetjük a kitartás, a szerencse, a siker forrásait, a teljesség igényének jelentését, a szabad akaratot.

A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!




Rendszerváltás Magyarországon, 1988-1991 - Romsics Ignác előadása a megyei könyvtárban


Május 29-én (pénteken) 17.00 órakor hallgathatják meg az érdeklődők Romsics Ignác Széchenyi-díjas magyar történész, akadémikus előadását Rendszerváltás Magyarországon, 1988-1991 címmel a Dr. Kovács Pál megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának (Baross Gábor u. 4.) harmadik emeleti muzeális gyűjteményében. A belépés ingyenes.

Romsics Ignác egyetemi tanár, a 20. századi magyar történelem neves kutatója, számos könyv szerzője. Fő kutatási területe a 20. század magyar politikatörténete, különös tekintettel a két világháború közötti időszakra, de ezúttal a közelmúlttal foglalkozik várhatóan érdekes előadásában.











A magányosan sétáló macska - Mesekuckó Füzi Rozival a megyei könyvtárban


Május 29-én, pénteken 16 óra 30-kor a megyei könyvtár Központi Könyvtárának klubjában (Herman O. u. 22., földszint) a Mesekuckó gyerekprogram újabb előadására kerül sor: ezúttal Füzi Rozimesemondó érkezik A magányosan sétáló macska című mesével. A programra a belépőjegy 300,- forintba kerül, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

„Hallgass, várj és figyelj: ez az eset akkor esett, édes gyermekem, amikor a háziállatok még vadak voltak. Vad volt a kutya, vad a ló, a tehén, a juh, és vad volt a disznó – vadabb már nem is lehetett –, s ott járkáltak a ringó-rengő rengetegben a maguk vad csapásain. De minden vadállatok legvadabbika a macska volt. Magányosan kószált, s minden hely egyforma volt neki.” – Így kezdi bűbájos meséjétKipling a macskáról, amelyben elmeséli, miképpen szelídült a házhoz a macska. De ez a varázslás csak félig sikerült, „mert ha a hold felkél, s leszáll az éjszaka, ismét csak az a macska, aki magányosan sétál, s akinek minden hely egyforma. Ilyenkor aztán kiszökik a ringó-rengő rengetegbe, vagy a nyirkos, vad fákra, vagy a nyirkos, vad háztetőkre, s vad farkát csóválva járkál a maga vad csapásain.”



Színjátszó találkozó - A győri József Attila Művelődési Házban


Május 29–30-án a győrszabadhegyi József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra park 1.) színjátszó találkozót szervez a Kaméleon Színjátszó Egyesület. A rendezvény programját a különböző korcsoportok által bemutatott előadások adják. A belépés díjtalan.

Május 29. (péntek)
17 óra Ludas Matyi - Nagybajcsi csoport
19 óra Kakukkfészek - Szombati csoport 

Május 30. (szombat)
10 óra Csillagszemű juhász - Fejlesztő csoport
Átvezető jelenet : Szépség és szörnyeteg
10:45 óra Kacor király - Fejlesztő csoport
11:10 óra Átvezető jelenetek:Holdkóros feleség, Salome, Ollós ember (Jógyerekek képeskönyve) 
Ebéd 
13 :30 óra Anna a kis hercegnő - Pénteki csoport
15 :15 óra Furcsa pár - Nagybajcsi csoport
17:00 óra Hamupipőke - Szombati csoport
18:45 óra A miniszter félrelép - Felmenők társulat
Értékelés, díjátadás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése