könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. május 18., hétfő

Programjaink a hétre

Gitárkoncert a Központi könyvtár olvasóteraszán


Május 18-án, hétfőn 16 órakor a Központi Könyvtár olvasóteraszán (Herman O. u. 22., emelet) a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei adnak gitárkoncertet. A nyári, kiülős olvasószezon nyitányaként az Egy húron pendülünk címet kapott, díjmentes programon a tanoncok mellett közreműködik Erdő-Schaffer Rita. Szeretettel várunk minden érdeklődőt csendes, kellemes hangulatú, napernyőkkel fedett belső teraszunkra! (Esőhelyszín a Központi Könyvtár klubhelyisége)





Filmklub - A kis utazás


Május 19-én (kedden) 17 órakor Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) ismét Filmklub lesz. A kis utazáscímű filmet a győri kötődésű Buzás Mihály rendezte 2000-ben. Vetítési idő 100 perc. A belépés díjtalan.
"Mint tudjátok, többszörösen bizonyított, tudományosan bizonyított tény, hogy az embert a munka emelte ki az állati sorból. És gondolom, azt is tudjátok, hogy azt is bizonyították, hogy a szocializmus a munkamegosztás legmagasabb szintű megnyilvánulása, tehát a szocialista ember a legkevésbé állat?" 1980 körül már a legvidámabb barakkban is csak bohócszemüveg egyidejű viselésével volt értelmezhető ilyen szöveget előadni, mert hát az egész szocialista nevelés nevű bádogtákolmányról lemállott már ekkora a tekintély vékonyka hámrétege, alatta pedig maradt a csupasz valóság: vagyis hogy ez az egész önmaga paródiája... A kis utazás című ungarische tinivígjáték kis költségvetésből készült kis magyar kulttá nőtte ki magát igen hamar, nem véletlenül lett közönségdíjas a 31. Magyar Filmszemlén.  



 A Nagy Háború színterein - előadás


Május 20-án (szerdán) 17 órai kezdettel a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára Klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) Harmonikámmal „A Nagy Háború” színterein címmel Kulcsár Béla műsorát hallgathatják meg az érdeklődők.
Az Isonzó völgyében készített fotók vetítése közben katonadalok és versek hangzanak fel – felidézve az első világháború harci eseményeit és a katonák helytállását. A rendezvényre a belépés díjtalan.




Stresszmentes világunk - előadás


Május 21-én (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában ( Győr, Herman O, u., 22., földszint) Bejczi Andreaéletmód tanácsadó előadását hallgathatják meg a stresszkezelésről. A tematikáról: Mi az a stressz? Tünetei, következményei. Hogyan tanuljuk meg kezelni, javunkra fordítani? Elfogadás vagy elutasítás? Szorongásaink leküzdése, feloldása. Kiaknázni a lehetőségeket. Vannak-e véletlenek? A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése