könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2014. november 25., kedd

Programajánló a hétre

Kézimunka kiállítás


November 25-én 17 órakor nyílik Székely Erzsébet népi iparművész és a kézimunka klub kiállítása a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában. A tárlat megtekinthető december 19-ig. A kézimunka klub célja a Győr-Moson-Sopron megyében fellelhető népi paraszti kultúra megőrzése és átadása. Tagtoborzást félévente hirdetnek. A klub vezetője Székely Erzsébet, aki magas színvonalon és töretlen lelkesedéssel adja át tudását. A tagok rendszeresen részt vesznek az országos kiállításokon, és az intézményben is minden évben találkozhatnak alkotásaikkal az érdeklődők. A belépés díjtalan.

Janus harmadik arca - könyvbemutató


Orbán János Dénes legújabb könyvének bemutatójára Kisfaludy Károly Könyvtárunkban (Győr, Baross u. 4., Muzeális gyűjtemény) november 28-án (pénteken) 17 óra 30 perckor kerül sor. A költő, a ringyó és a király című kötet egyrészt Janus Pannonius apokrif költeményeit tartalmazza. Emellett Mátyás király korának történelmi és irodalomtörténeti titkairól, hátborzongató történetekről és pajzán históriákról is mesél a szerző. Az est házigazdája Szőcs Géza. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan.

Both Miklós vetítéses előadása


November 28-án, (pénteken) 18 órakor a megyei könyvtár Központi Könyvtárának Klubjában (Herman O. u. 22., földszint) Both Miklós vetítéses előadására kerül sor. Vendégünk mesél utazásairól, a gyűjtésről és a Zenekar című tehetségkutató műsorról. Both Miklós kétszeres Fonogram-díjas, Budai-díjas zeneszerző, előadóművész, a Folkside, valamint a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője. A rendezvényről további információ az esemény hivatalos Facebook-oldalán érhető el. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a belépés díjtalan.

10 éves a Talpasok Kara


József Attila Művelődési Házunkban (Győr-Szabadhegy, Móra Ferenc tér 1.) november 29-én (szombaton) 16 órakor a Talpasok Kara ad jubileumi koncertet. Köszöntőt mond: Dr. Kovács Béla, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat főjegyzője. Fellépők: Banai Vegyeskar (kórusvezető: Tóth Ferenc), „Akord” Lengyel Kamarakórus (kórusvezető: Csirszka Konrádné), „Rozmaring” Német Nemzetiségi Kórus (kórusvezető: Czibikné Németh Márta), Talpasok Kara (Kórusvezető: Tóth Ferenc). Tárogatón közreműködik: Dr. Szabó János. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a belépés díjtalan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése