könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2019. október 28., hétfő

Programjaink a héten

Levéltári délutánok

2019. október 29-én (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet) a Levéltári Délutánok programsorozat részeként Dr. Bagi Zoltán Péter főlevéltárost hallhatják.
Előadásának címe: Az időjárás és hatásai a magyar királyságban a 16. és 17. században.
Manapság már mindennap hallhatunk, illetve olvashatunk a klímaváltozásról, arról, hogyan befolyásolja az emberi tevékenység a környezetet, teszi egyre inkább élhetetlenné a közös jelenünket és jövőnket. Az időjárás, az időjárási jelenséges megfigyelése, valamilyen formában a lejegyzése és ezek felhasználása az emberiség hajnala óta tapasztalható. A mai történettudomány pedig eljutott ezen információk értékelésében odáig, hogy akár világtörténeti jelentőségű eseményeket is az időjárás változásával igyekszik magyarázni. A kulcsszó minden esetben egy a mai fül számára is ismerős kifejezés: jégkorszak. A mai kutatások alapján tudjuk, hogy a 16. és a 17. században is éreztette hatását ez a jelenség. Előadásomban arra szeretnék kitérni, mit jelentett ez valójában? Hogyan befolyásolta a Magyar Királyság történetét és ezen belül is Győr és tágabb környezetének eseményeit, mindennapjait?
A belépés díjtalan.

 Alkoss velünk!

Az őszi szünetben folytatódik az Alkoss velünk! programsorozat a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtárában (Győr, Herman O. u. 22., földszint). 2019. október 30-án (szerdán) két csoportban, 10 órakor illetve 10 óra 45 perckor kezdődik egy-egy foglalkozás.
A rendezvényre a belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Bejelentkezés személyesen a Gyermekkönyvtárban, vagy telefonon a 96/516-677-es telefonon.

 


Handpan koncert

2019. október 30-án (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet) a győri To-So-Da projekt együttes tart handpan bemutatót. Ehhez társul egy koncert is, ahol a Győrben készített, különleges, napjainkban igen népszerű hangszer szólal meg.
A belépés díjtalan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése