könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2019. október 1., kedd

Játékok!

Játszani sokan szeretnek! Játsszanak velünk! Kollégáink úgy döntöttek, hogy az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódóan a legkülönfélébb módokon teszik próbára a jelentkezőket. Lehet online és off line játszani; lesz helytörténeti FB fejtörő, könyvtárhasználati totó, irodalmi rejtvényfüzet és „időutazás”. A részletek alább!
Négy játékot hirdetünk meg egyszerre:
1. HOL-MI? Helytörténeti Facebook játék
Szeptember 30-ától október 13-áig minden nap délelőtt feltöltünk egy-egy fotót a könyvtár Facebook-oldalára. A képhez kapcsolódóan kérdéseket teszünk fel. Az összes megfejtés beküldési határideje (akár egyszerre, egyben is) október 13. (vasárnap) éjfél! A megfejtéseket nem nyilvános kommentben, hanem kizárólag a vetelkedo@gyorikonyvtar.hu e-mail címre várjuk! A kommentben beküldött válaszokat töröljük, és figyelmen kívül hagyjuk. A két hétig tartó játék végén a legtöbb helyes választ beküldők jutalma pendrive, powerbank vagy könyv!

2. Köztünk élő irodalom – rejtvényfüzet
Akik csatlakoznak a játékhoz, irodalmi, zenei, képzőművészeti fejtörőkkel, rejtvényekkel tehetik próbára olvasottságukat, tudásukat. A rejtvényfüzetekhez minden részlegünkben hozzáférhetnek. A kiadvány elektronikus formában honlapunkról is letölthető szeptember 30-tól. A megfejtések leadási határideje október 31. A kitöltött füzeteket a Központi Könyvtár, vagy a Kisfaludy Károly Könyvtár Olvasószolgálatán lehet leadni; vagy beszkennelve a vetelkedo@gyorikonyvtar e-mail címre is be lehet küldeni. A legjobbak könyvjutalomban részesülnek! A nyerteseket e-mailben értesítjük.
3. Ugrás a tudásba! - Ki Mit Tud? egy nap alatt
Online könyvtárhasználati erőpróbát hirdetünk minden korosztálynak! Az egyszerű könyvtárhasználati totót könyvtárunk gyűjteményeiről és szolgáltatásairól állítottuk össze. A kérdések kizárólag október 1-jén lesznek elérhetők! A megfejtéseket a vetelkedo@gyorikonyvtar.hu e-mail címre várjuk. A legügyesebb megfejtők könyvjutalomban részesülnek!
4. Időutazó!
Ez a játékunk komplex: Belvárosi séták és rejtvényfejtés kombinációja. Az „időutazáshoz” tartozó füzetkében játékos és szórakoztató feladatokat találnak a város történetével kapcsolatban. A sikeres megoldáshoz a figyelmes városnézés mellett agymunkára is szükség van! A rejtvényfüzetekhez október 4-től nyomtatott formában minden részlegünkben hozzáférhetnek. Az elektronikus változatot is ettől a naptól tölthetik le honlapunkról. A megoldott füzeteket október 11-ig kell a Központi Könyvtár, vagy a Kisfaludy Károly Könyvtár olvasószolgálati pultjánál leadni, de megfejtéseket a vetelkedo@gyorikonyvtar e-mail címre is be lehet küldeni. A legjobbak jutalma pendrive, powerbank és helytörténeti kiadványok!

A játékokon való részvétel előzetes regisztrációt nem igényel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése