könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2019. október 21., hétfő

Programjaink a héten

A néma forradalom

nema_forradalom_filmklub_gyori_konyvtar

2019. október 22-én (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., III. emelet) az 1956-os népfelkelésre emlékezve A néma forradalom című német drámát láthatják. Vetítési idő 111 perc.
A belépés díjtalan.
"Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen.
A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom hatásait – és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt." (port.hu)

Nekünk nem szabad feledNI
nekunk_nem_szabad_feledni_gyori_konyvtar_hangraforgo_jager_andras
2019. október 22-én (kedden) 17 órai kezdettel a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában (Győr, Móra park 1.) Nekünk nem szabad feledNI címmel ünnepi megemlékezés kezdődik az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére.
A műsorban közreműködik a Hangraforgó együttes és Jáger András színművész.
A rendezvény díjtalanul látogatható. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ősember - Kicsi az ős, de hős!
filmklub_kicsi_az_os
2019. október 24-én (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubhelyiségében (Győr, Herman O. u. 22., földszint) ismét Filmklub lesz. Ezen a délutánon az Ősember- Kicsi az ős, de hős! című angol- francia animációs filmet láthatják.
A kőkori ősök boldogan élnek, amíg völgyüket el nem foglalja a bronzkori  Kupor...
A vetítés ideje 90 perc. Hat éven aluliaknak nem ajánlott. A belépés díjtalan.

Mesekuckó
mesekucko_akom_bakom_babcsoport_gyori_konyvtar
2019. október 25-én (pénteken) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint) Mesekuckó lesz. Ezen a délutánon az Ákom-Bákom Bábcsoport előadásában az Aranyszóló Pintyőke című mesét láthatják.
A Mesekuckó 300 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható. Jegyek elővételben a helyszínen válthatók október 21-től.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése