könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2019. szeptember 24., kedd

Programjaink a héten

Idegennyelvi napok


2019. szeptember 23-tól szeptember 27-ig tartó programsorozattal hívja fel a figyelmet a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér az idegen nyelvek tanulására. A rendezvényeknek a Kisfaludy Károly Könyvtár ad otthont (Győr, Baross u. 4., II. emeleti rendezvényterem).
A programok sorát egy kerekasztal-beszélgetés nyitja meg, aminek témája: Miért maradtam Magyarországon tanítani? Különböző országok anyanyelvi tanárai vitatják meg magyarul tapasztalataikat, élményeiket. Moderátor: Farkas Mónika.
Ezt az estet feliratozott filmek vetítése, és Guessous Mesi Junior Prima díjas énekes koncertje követi a héten. Közreműködik Boros Gerzson Dávid (ütőhangszerek). A magyar-marokkói énekes és férje koncertje által különböző népek zenei hagyományába, ezáltal egy többnyelvű zenei világba nyerhetünk bepillantást. Mesit gyermekkora óta elvarázsolják a különböző nyelvek, és az azokon való éneklés. Több, mint 10 nyelven énekelve hivatásának tartja a különböző kultúrák összekapcsolását, közelítését.
A belépés minden programra díjtalan.

Író olvasó találkozó


Szeptember 24-én (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Szentiváni Fiókkönyvtárában (Győr, Ősi u. 1.) író olvasó találkozóra kerül sor. A könyvtár vendége Cselenyák Imre író. A szerző beszél a művek születéséről, a kutatómunkáról, és különleges zenei csemegét is tartogat az érdeklődők számára!
A rendezvényre a belépés díjtalan!

 Előadás


Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a Digitális Jólét Program keretében előadássorozatot szervez. Győr három különböző pontján a közösségi média tudatos használatáról hallhatnak gyakorlati oktatással egybekötött előadássorozatot. A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.
A regisztrációikat szeptember 24-ig várjuk: sebok.zsuzsa@gyorikonyvtar.hu címen vagy a 96/516-616-os telefonszámon.
Időpontok és helyszínek:
Szeptember 25. (szerda) 16.00
Kisfaludy Károly Könyvtár (Győr, Baross u. 4., 3. emelet) oktatóterem
Szeptember 26. (csütörtök) 16.00
Központi Könyvtár (Győr, Herman O. u. 22., földszint) klub
Szeptember 27. (péntek) 10.00
József Attila Művelődési Ház (Győr, Móra park 1.)
A technikai eszközöket a szervezők biztosítják!

 Szabadhegyi találkozások



Szeptember 26-án (csütörtökön) 18 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában (Győr, Móra park 1.) kerül sor a Szabadhegyi találkozások című beszélgetéssorozat következő estjére. Vendég: Dobó Kata. Házigazda:Simon Róbert Balázs.
A program 100,-Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható, ami előzetesen szeptember 23-ától, nyitvatartási időben a helyszínen vásárolható; a rendezvény napján pedig ugyanott, 17 órától.

 Mesekuckó


Szeptember 27-én (pénteken) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint) klubjában, a Mesekuckóban a nagy klasszikust, Piroska és a farkas történetének színpadi változatát láthatják.
A mesét a Chip Színház társulata adja elő.
A rendezvény 300,- forintos regisztrációs jeggyel látogatható. A belépők elővételben szeptember 23-tól, 14-16 óra között válthatók a helyszínen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése