könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2019. július 24., szerda

Magazinunk


A Győri Szalon a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér naponta frissülő internetes kulturális magazinja, hazánk egyetlen ilyen jellegű weboldala, ami bő terjedelemben tájékoztat városunk szellemi pezsgéséről, kulturális életéről.
Eszközfüggetlen, azaz asztali gépről, laptopról, táblagépről és okostelefonról is kényelmesen használható: mindenhol ugyanaz a tartalom jelenik meg az eszközhöz igazított formában.
magazin alapvető feladatának tekinti a szellemi örökség ápolását, további feltárását, a városhoz kötődő személyek életének és munkájának bemutatását. Hírt ad kiállításokról, könyvekről, filmekről, koncertekről, színpadi produkciókról, ismeretterjesztő előadásokról, műsoros estekről, tudományos konferenciákról, megemlékezésekről, évfordulókról, ünnepekről, szokásokról, fontosabb tanulmányi versenyekről, pályázatokról, könyvtárunkról, a győri kulturális életet gazdagító kezdeményezésekről, projektekről. Bemutatja egy-egy alkotó vagy alkotó közösség életét, ajánlóival, kritikáival, interjúival irányt mutat a kulturális kínálat dömpingjében, szabadidős programokat ajánl, érdekességekkel szórakoztat – s mindezt sok-sok fotóval s szerkesztőinek egyéni hangján teszi. Partneroldalai – a Magyar Távirati Iroda, az Olvasóterem, a Kultúrkincs és a Lángoló gitárok – segítségével kitekint az ország, sőt adott esetben a nagyvilág kulturális eseményeire is.
A magazin állandó rovatai három hasábban, tartalom szerint csoportosítva közlik a cikkeket, de mindig a legfrissebbek állnak az első helyeken. A rovatcímek beszédesek: KORzó (győri kulturális programajánló), ÍRÓkéz (irók, költők, könyvek, újságok), LÁThallás (színház-, zene- és táncművészet), ARTmás (építészet, képző-, fotó- és iparművészet), CINEjava (filmművészet), HELYBENjárás (minden, ami Győr), csakMI (Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér), eSTéBé (minden más magazinjellegű kulturális kitekintés, melynek sem területi, sem időbeli, sem témabeli megkötés nem szab határt) és KERESSkedés (archívum címke és kulcsszavas keresési lehetőséggel). A Szalon jelen van a közösségi hálón is (https://www.facebook.com/gyoriszalon.hu), ahol a napi friss cikkek mellett további érdekességek is olvashatók.
A magazin olvasói tájékozódhatnak az aktualitásokról, informálódhatnak történelmi, irodalmi, művészeti, oktatási, helytörténeti és tudományos témákban, valamint szórakozhatnak a kulturális érdekességeket böngészve. A gyerekeket kivéve minden korosztály találhat őt érdeklő cikkeket, hiszen főszerkesztőnk (Szilvási Krisztián), szerkesztőink, fotósaink és külsős tudósítóink mind azon dolgoznak, hogy a hét minden napján legyen friss olvasnivalója a legszélesebb értelemben vett kultúra, valamint Győr múltja és jelene iránt érdeklődőknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése