könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2019. február 7., csütörtök

Vadonatúj folyóirataink 2019-ben


KÖZPONTI KÖNYVTÁR folyóirat-kínálata több lappal bővült az új esztendőben. Tavalyi évben jelent meg a sajtópiacon a Gyereklélek című, gyermekpszichológiával, nevelési kérdésekkel foglalkozó negyedéves magazin, amit megrendeltünk.
A lap minden leendő és gyakorló szülőt és nagyszülőt igyekszik megszólítani, számos új vagy régi, jól bevált nevelési módszert ismerhetnek meg neves szakértők segítségével. A magazinban megjelenő érdekes és aktuális cikkek szerzői között találhatóak pszichológusok, fejlesztő pedagógusok, oktatási szakemberek és gyermekorvosok.
A magyar BBC History mellett, melyben kétharmad részt magyar vonatkozású cikkek jelennek meg, olvasóink 2019-től a BBC Világtörténelem című negyedéves folyóiratot is lapozhatják. A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent történelmi, művelődéstörténeti magazin kizárólag egyetemes történeti témájú cikkeket közöl, amelyek túlnyomó többségükben nem brit vonatkozásúak, ismert és rangos egyetemeken működő szerzők által íródtak igen olvasmányos, könnyen emészthető stílusban.
Ismeretterjesztő színes magazin kínálatunk bővült a Világunk titkai című, évi tíz alkalommal megjelenő főként természettudományos érdekességeket és kérdéseket boncolgató folyóirattal, valamint a Rejtélyek világa kéthavonta megjelenő magazinnal. Utóbbi folyóirat nem mindennapi témákat dolgoz fel: megoldatlan események és titkos jelenségek magyarázata, parapszichológia és paranormális jelenségek, a Földön kívüli élet.
Kreatív, varrni szerető olvasók számára újdonság a könyvtári polcon a VARRÁS & Divat című folyóirat - évente három lapszámmal és két különszámmal jelenik meg. Értelmezhető szabásminták, könnyen megvarrható nagyszerű ötletek jellemzik a lapot. A kortalan, divatból nem kimenő ruhaötletek mellett szakmai fogásokat is bemutatnak.
A varrás kedvelőinek szól a KISFALUDY KÁROLY KÖNYVTÁRBAN hozzáférhető Praktika varrás című magazin is, aminek fókuszában a lakberendezés (home dekor) áll. A megvarrható, egyedi otthon dekorációs ötletek, gyerekjátékok és kiegészítők elkészítését mutatja be fázisfotókkal illusztrált részletes útmutatóval, emellett gyerek- és női divat témakörben nyújt megvalósítható ötleteket.
Keressék, forgassák, olvassák új folyóiratainkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése