könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2019. február 11., hétfő

Programjaink a héten


 Író-olvasó találkozó Lackfi Jánossal


2019. február 12-én (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében(Győr, Baross u. 4.) Levágott fül címmel író- olvasó találkozó lesz Lackfi Jánossal.
A rendezvény 100 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható. Jegyek elővételben a helyszínen, nyitvatartási időben válthatók február 6-tól.
Levágott emberi fül az ablakpárkányon. Kinek a füle? Hogy kerül oda? Hogy került le a gazdájáról? Mit kell ilyenkor csinálni? Odaadni a kutyának? Kidobni a kukába? Eltüntetni a nyomot? Szaladni a rendőrségre? De hisz azok úgyse lépnek semmit! Akkor át kell változni Columbóvá? Vagy futni a füllel a mentőkhöz? Varrják vissza valakire? Az első fületlenre? Vajon ez Van Gogh füle? Vagy a római katonáé, akire Szent Péter karddal támadt? A regény átlagos, tizenhét éves főhőse ezzel a nem átlagos helyzettel találja szemben magát. (Forrás: bookline.hu)

Könyvbemutató


2019. február 13-án (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében(Győr, Baross u. 4., II. emelet) könyvbemutatóra kerül sor. Hahner Pétertörténész, a Pécsi Tudományegyetem docense a Hatalmasok gyermekkora címmel megjelent kötetét mutatja be.

Nehéz elképzelni, hogy a történelem híres alakjai egykor ugyanolyan gyerekek voltak, mint bárki. Nem fogadtak szót, rugdalóztak a pad alatt, csúfolódtak, verekedtek. Sokukról feljegyezték, mit tanult, milyen játékokkal játszott, mely gyerekbetegségeken esett át. Hánykor kelt iskoláskorában Napóleon, és hány babája volt Viktória királynőnek? Milyen ruhában ment iskolába Lincoln az első tanítási napon, és mivel ríkatta meg kisöccsét Lenin? Mit csinált Hitler a bizonyítványával, miután három tárgyból megbukott? Hány öltéssel varrták össze Kennedy biciklizés közben szerzett sebeit? Kinek az osztályát jutalmazta a tanár whiskyvel vagy bagóval? Kit itattak másnaposság ellen tejben és csokoládéban felvert tojással, és kit tartóztattak le egyetlen éjszaka alatt négyszer? Lehet, hogy a nagy emberek eleve "nagynak" születtek, és gyermekkorukban is kiemelkedő képességekkel bírtak? Vagy neveltetésük, környezetük tette őket naggyá? Miből lesz a cserebogár? Többek között erre a kérdésre keresi a választ ez a kötet.(forrás: lira.hu)
A rendezvény díjtalanul látogatható.

 Vers- és prózamondó verseny2019. február 14-én (csütörtökön) 14 órakor kerül sor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában(Győr, Móra park 1.) a hagyományos Bálint-napi szerelmes vers- és prózamondó versenyre. A megmérettetésen 10-19 éves fiatalok vehetnek részt három korcsoportban.
A rendezvény keretében a Hangraforgó együttes megzenésített verseket tartalmazó zenés műsorát is meghallgathatják.
A jelentkezéséi határidő 2019. február 7. (csütörtök). Részletek a plakáton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése