könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. április 30., hétfő

Programjaink a héten

Pódium előadás

Május 2-án, szerdán 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár második emeleti rendezvénytermében (Baross G. út 4.) pódium-előadásra kerül sor Divat, Budi, Tranzit! - avagy bevezetés a buddhizmusba címmel. Kardos-Horváth János zenével kísért vetített képes előadására a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Laky Dóra és Kardos-Horváth János okostelefonnal rögzített videónapló részletekből szerkesztett filmet.

Gyermekrajz kiállítás


Május 3-án, csütörtökön 17 órakor nyílik meg a Szín-Tér Rajzstúdió évzáró gyermekrajz kiállítása a József Attila Művelődési Házban (Móra F. tér 1.) A tárlat május 30-ig tekinthető meg, hétköznapokon 10-től 16.30-ig.
A kiállítás látogatása ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Filmklub


Május 3-án, csütörtökön 17 órakor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22.) ismét Filmklubra kerül sor: ezúttal az Ultra című, 2017-es magyar-görög dokumentumfilmet vetítik. A program a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Az Ultra egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére. Simonyi Balázs rendező öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen, amelyen 246 kilométert tesznek meg a célba érők Athéntól Spártáig, 36 óra alatt. Megismerjük a versenyzők személyes motivációit, hogy miért indulnak el erre az extrém távolságra. Szinte együtt dobban a szívünk a hétköznapok hőseivel, ismeretlenül is érezzük az erőt, amely továbbviszi őket még egy kicsit, vagy megállítja őket a cél előtt néhány kilométerrel...
Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen - a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó. A Spartathlon szintideje 36 óra, az Athéntól Spártáig hullámzó, és egy 1200 méter magas hegyet is meghódító futóverseny során 246 kilométert tesznek meg a célba érők. Egy ókori legendának állít emléket, és Leonidász király szobra előtt ér véget ez az erőpróba, amely az egyik legnehezebb és legnagyobb presztízsű verseny a világon.
Simonyi eddig négyszer küzdötte le a távot. Az Ultra többi szereplőjével együtt - a fizikai verseny mellett - egy önismereti megmérettetésen vesz részt. Mindannyian magukkal és magukban is viaskodnak a futás alatt. Azon dolgoznak, hogy feldolgozzanak traumákat, vagy mélyebben megismerjék, elfogadják önmagukat. Megismerjük a versenyzők személyes motivációit a versenyen és azon túl, hogy miért indulnak el erre az extrém távolságra. A legnehezebb dolga Bélának, a kisvárosi pénzügyi kontrollernek van, aki már ötször próbálkozott sikertelenül - nevezését nem fogadják el a szervezők, így ő "Privát Spartathlont" fut: akkor indul el Athénból, amikor a többiek már megérkeztek Spártába. Vajon célba ér-e a hatodik próbálkozásra, kizárólag saját magára és a felesége segítségére támaszkodva?
Az Ultra izgalmas, őszinte és magával ragadó mozi. Szinte együtt dobban a szívünk a hétköznapok hőseivel, ismeretlenül is érezzük az erőt, amely tovább viszi őket még egy kicsit, vagy megállítja őket a cél előtt néhány kilométerrel. A legmodernebb technikákkal készült, rendkívül látványos drónfelvételekben gazdag film semmihez sem hasonlítható, különleges moziélmény.


Hangraforgó klub


Május 4-én, pénteken délután 17 órakor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22.) ismét Hangraforgó Klubra kerül sor: a májusi összejövetel "A dal szüli énekesét" - Ars poetica, hitvallás versben-dalban címmel várja az érdeklődőket, a vendég ezúttal Török Máté, a Misztrál együttes tagja lesz. A belépés ingyenes.
"Hivatásomat tekintve az első helyen a zene és a vers szerepel, s ezt leginkább a Misztrál együttessel közösen gyakorlom, de rá kellett jönnöm, hogy akkor vagyok a legboldogabb, ha mindent csinálok, amiben látom a szépet. Törekvésem a harmóniára állandó, s konvergál a megérthetetlen felé, s felém a megérthetetlen. Azaz szeretem azt, ami szép!" (Török Máté)


Kézműves foglalkozás


Május 4-én, pénteken 16 óra 30-kor a Gyárvárosi Fiókkönyvtárban és Közösségi Házban (Külső Árpád u. 6-8.) kézműves foglalkozás lesz, melynek keretében a Kocka Művészeti Egyesület és a Mokka Alkotóműhely közreműködésével papírvirágot készíthetnek az érdeklődők anyák napjára.
A rendezvényen a részvétel ingyenes.


Ötórai teaklub


Kivételesen szombaton, május 5-én 17 órakor folytatódik aZarándokúton testben és lélekben című előadássorozat a Dr. Kovács Pál Könyvtár és közösségi Tér Győrszentiváni Fiókkönyvtárában(Győr, Ősi u. 1.). Vendég: dr. Budai Anna.
A rendezvény díjtalanul látogatható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése