könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. április 16., hétfő

Programjaink a héten


Hahó koncert


Április 20-án (pénteken) 16.30-kor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet) a Hahó Együttes gyermekeknek szóló koncertjén vehetnek részt a muzsikakedvelő családok.
A belépés díjtalan.

Egészség-Piac


Április 20-án (pénteken) 15 órától 18.30-ig a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában (Győr, Móra park 1.) Egészség-Piac címmel lakossági egészségmegőrző program lesz. A megjelenteket Diligens Tibor önkormányzati képviselő köszönti.
Az érdeklődők ingyenes orvosi vizsgálatokon, szűréseken, méréseken, tanácsadásokon és bemutatókon vehetnek részt. Éljenek a lehetőséggel, tegyenek egészségükért!

Környezettudatos gondolkodás a hétköznapokban


Mi köze van a keksznek és a samponnak az orangutánok kipusztulásához? Hány négyzetméter esőerdőt eszünk meg naponta? – ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22.) április 19-én (csütörtökön) 17 órakor.
Ekkor tart ugyanis ismeretterjesztő előadást Koncz Nóra zoológus, a Muszáj Egyesület elnöke.
„Ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és tenni kell azért, hogy a Földünk élhető maradjon: „muszáj” változtatnunk, hogy jobb legyen. Ebben igyekszem segíteni, riogatás és fekete jövőkép festése helyett magyarázatokat és a természetbarát életmód kialakításához ötleteket adni, példákat mutatni saját tapasztalataim alapján is: apró tippeket, amelyekkel hatással lehetünk a természetre és legfőképpen embertársaink hozzáállására - és válaszokat adni a miértekre.”
A belépés díjtalan.

Életünk utcái, terei 11.


Április 18-án (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4.) folytatódik az Életünk utcái, terei címet viselő helytörténeti előadássorozat. Ez alkalommal Kottmayer Tibor műemléki szakmérnök előadását hallhatják nádorváros szakrális építményeiről.
A rendezvény díjtalanul látogatható.

Kiállítás


Molnár Vid Bertalan emléknapok keretében, április 17-én (kedden)17 órakor nyílik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Szentiváni Fiókkönyvtárában (Győr, Ősi u. 1) a Molnár Vid utca történetét és jelenést bemutató kamarakiállítás.
A kiállítást megnyitja és köszöntőt mond: Harsányi Ferencné helytörténeti kutató. A képek április 18-tól május 5-ig tekinthetők meg a könyvtár nyitvatartási idejében. 
A belépés díjtalan.

Előadás


Április 17-én (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében(Győr, Baross u. 4.) Bagi Zoltán Péter PhD, főlevéltáros (MNL Csongrád Megyei Levéltára, Szeged) tart előadást Győr 16. századi történetéről.
A rendezvény díjtalanul látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése