könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. április 23., hétfő

Programjaink a héten

Filmklub


Április 24-én (kedden) 17 órai kezdettel Filmklub lesz a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárában (Győr, Baross u. 4.). Ez alkalommal a Csokoládé című magyarul beszélő francia filmdrámát láthatják. Rendezte Roschdy Zem. Vetítési idő 119 perc.


Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és igaz történetben, amely a XIX-XX. század fordulójára kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte. A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett, Csokoládé művésznéven: barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, mígnem Párizsban igazi szupersztárrá váltak. A hirtelen jött vagyon és hírnév azonban megmérgezte kettejük barátságát, a szerencsejáték és a nők rabjává váló Csokoládé pedig önálló karrierre vágyott. (port.hu)
A belépés szokás szerint díjtalan.

Koncert


Április 25-én (szerdán) 17 órakor a Cseh Tamás Projekt a 2009-ben elhunyt neves muzsikus és közéleti személyiség, Cseh Tamás születésének 75. évfordulója alkalmából emlékkoncertet ad. A rendezvénynek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvényterme (Győr, Baross u. 4., II. emelet) ad otthont.
A belépés díjtalan.

Élménybeszámoló előadás


Április 26-án (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára Klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) Sas Péter és Dong Linh élménybeszámoló előadását hallgathatják meg. A fiatal pár 2015-ben Magyarországon és Vietnamban is igent mondott egymásnak.
Egyéves házassági évfordulójukon, 2016 augusztusában Győrből Linh hazájába, Vietnamba indultak el két keréken - útjuk során sok ezer kilométert tettek meg kerékpáron egy év alatt. Útvonaluk Boszniától Montenegrón és Albánián keresztül Görögországig, Irántól Srí Lankán át Indiáig és Nepálig számos országot érintett, míg végül Kínát átszelve megérkeztek Vietnamba, ahol a határon Linh családja várta őket.
„Ez nem teljesítménytúra, elsősorban életünk végéig meghatározó élményeket szereznénk.” „Kevés pénzből - 5000 Ft volt kettőnk büdzséje egy napra - sokkal több élményben volt részünk, mintha kényelmesebben utaztunk volna. Rengeteg emberrel ismerkedtünk meg, érdekes kalandokba keveredtünk. Megtanultuk élvezni, hogy az utunk nehezen tervezhető, és mindig máshogy alakul, mint ahogy elképzeltük, mert nem várt nehézségekkel találkoztunk.”
"Megtapasztaltuk, hogy a kedvességnek, vendégszeretetnek nincs határa. Sokkal több bizalmat kaptunk vadidegenektől, mint amennyit az út előtt mi adtunk volna más utazóknak. Ebből sokat tanultunk. Bátorítunk mindenkit, hogy bízzanak a kerékpárosokban és segítsék őket, adjanak nekik szállást, biztosan meghálálják.”
A rendezvény díjtalanul látogatható.

Mesekuckó


A következő Mesekuckóra április 27-én (pénteken) délután kerül sor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22.). A Chip Színház társulata két alkalommal, 15.30-kor és 17 órakor is előadja A halász és a nagyravágyó felesége című mese színpadi változatát.
A meseelőadás 300 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható. Jegyek elővételben a helyszínen válthatók április 23-tól 14-18 óráig.

Hangraforgó klub


Április 27-én (pénteken) 17 órakor a Hangraforgó Klub vendége lesz Szörényi Levente, Kossuth-díjas zeneszerző és előadóművész. Beszélgetőpartnere Mező István. Közreműködik a Miskolci Illés EmlékZenekar akusztikus műhelye. A rendezvény helyszíne - rendhagyó módon – a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvényterme (Győr, Baross u. 4., II. emelet).
A rendezvény az előre megváltott regisztrációs jegyekkel látogatható. A jegyek árusítását a plakáton jelzett időben megkezdtük, ám azok rekord gyorsasággal elfogytak. Megértésüket köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése