könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. május 29., hétfő

Programjaink a hétre


A Harmónia Ütőegyüttes kamarakoncertje az olvasóteraszon



Május 29-én, hétfőn 17 órakor a Központi Könyvtár olvasóteraszán (Győr, Herman Ottó utca 22., emelet) a Harmónia Ütőegyüttes (felkészítő tanár Falaky Szulamit) ad kamarakoncertet a Harmónia Művészeti Iskola énekes kamaracsoportjával(felkészítő tanár Kottmayerné Reizinger Mónika). Esőhelyszín a Központi Könyvtár földszinti klubhelyisége. A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kardos-Horváth János: Földlakó - szerzői est és könyvbemutató


Május 31-én, szerdán 17 órakor Kardos-Horváth János énekes, zenész, dalszövegíró könyvbemutatóval összekötött, Földlakó című szerzői estjén vehetnek részt az érdeklődők a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4., II. emelet). A Földlakó zenei anyagának és a Földlakó 2.0 címen megjelent kötetnek a szerzője 5 évig volt a Kaukázus nevű zenekar frontembere. Kardos-Horváth János albuma olyan élethelyzeteket próbál tükrözni, amikor az embereknek gyermekük születik, hirtelen szakma-hű pótcselekvésekbe kezdenek, a pék kígyó alakú kiflit süt, a politikus bölcsi és ovi lobbiba kezd, az üzletember mentőautót ajánl fel. Maga a könyv pedig 50 dalszövegéhez ad könnyű, zenei kulcsot. A programra a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!


„Kép-vers-kép” - Fotókiállítás


Június 1-jén, csütörtökön 17 órakor fotókiállítás nyílik „Kép-vers-kép” címmel a Gyárvárosi Közösségi Házban (Győr, Külső Árpád út 6-8.). Vehofsics Erzsébet, Nemes Zoltán „mettor” és Virág Lajos, a Győri Fotóklub Egyesület tagjainak tárlata június 30-ig látogatható. A kiállítást megnyitja Szabó József, a Radnóti Irodalmi Társaság elnöke, közreműködik a Győri Gitáregyüttes (Hartai Ákos, Pajor Gergő, Skaliczky Lóránt és Klausz Máté, művészeti vezető Klausz Adrienn). A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Filmklub: Magyarország madártávlatból - Északnyugat-Dunántúl


Június 1-jén, csütörtökön 17 órakor ismét Filmklub lesz a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint). Az OzoneNetwork TV egyedülállóan látványos, drónnal forgatott ismeretterjesztő filmje kerül levetítésre Magyarország madártávlatból: Északnyugat-Dunántúl címmel. Fedezzük fel hazánkat, szülőföldünket úgy, ahogy még sosem láttuk: madártávlatból! Az ország „zöld csatornája” lelkes támogatója az innovációknak, a Magyarország madártávlatból az első, szinte csak drónokkal forgatott dokumentumfilm-sorozat hazánk történelmében. A sorozat Északnyugat-Dunántúlt bemutató epizódját láthatja a közönség, amelyre a belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Hangraforgó Klub Tolcsvay Bélával


Június 2-án, pénteken 17 órától kerül sor a Hangraforgó Klub következő előadására „Szép szerelmem, Magyarország” – égigérő dalok múltunkról, jelenünkről címmel a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman O. u. 22., földszint). A vendég ezúttal Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész lesz. Tolcsvay Bélának a Tolcsvay-trió 1967-es megalapításával kezdődött a pályafutása. Az akusztikus, népzenei gyökerű muzsika az igazi világa, aki munkásságát a hitéből fakadó szolgálatnak tekinti: „énekmondónak tartom magam, kötelességemnek érzem, hogy átadjam az embereknek azt a kulturális irányt és tudást, amit vallok és amiben hiszek.” A Hangraforgó Klub estjére a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szívesen várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése