könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2016. szeptember 9., péntek

Magyar Népmese Hete

Magyar Népmese Hete
A ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban

Benedek Elek születésnapja tiszteletére a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára és a Ménfőcsanaki Művelődési Ház közös szervezésben idén is megrendezi a Magyar Népmese Hetét, ahol többek között mesemondó versenyre várják az általános iskolásokat szeptember 26. és 30. között, valamint egyúttal rajzpályázatot is hirdetnek.

Benedek Elek – a magyar gyermekirodalom mint műfaj hazai megteremtője – 1859. szeptember 30-án látta meg a napvilágot Székelyföldön, Kisbaconban. Születésnapja alkalmából 2006 óta rendezik meg a Magyar Népmese Hetét a Bezerédj-kastélyban lévő Ménfőcsanaki Fiókkönyvtárban (Győri u. 90., Bezerédj-kastély).

2016-ban immár 12. alkalommal várják a mesemondó versenyre az általános iskolák 1-6. osztályaiból a tanulók jelentkezését három kategóriában: 1-2-3. osztályosok és 4-5-6. osztályosok – iskolánként egy-egy diák jelentkezésével. A jelentkezési határidő szeptember 21. (szerda), amelyre a szervezők a tanuló nevét, osztályát, a mese címét és a felkészítő tanár nevét is várják!

A rajzpályázatra a jelentkezők legkedvesebb Benedek Elek meséihez várnak illusztrációkat A/4-es méretben, szabadon választott technikával. Korcsoport kategóriák: 1-2. osztályosok, 3-4. osztályosok, 5-6. osztályosok, 7-8. osztályosok. Beadási határidő szeptember 20. (kedd), az elkészült produktumokat a Ménfőcsanaki Fiókkönyvtárban kell leadni. A legszebb alkotásokat díjazzák és kiállítják, a díjak szeptember 26-án (hétfőn) 11 órakor kerülnek átadásra.

A Magyar Népmese Hete részletes programja:

Szeptember 26. hétfő, 11 óra
A Mesehét megnyitása, a Timaffy László emlékkiállítás – „A Kisalföld szolgálómestere” – megnyitója és a Benedek Elek meseillusztrációs rajzpályázat eredményhirdetése. A legszebb alkotásokat kiállítják és díjazzák.
Szeptember 27. kedd, 9.30 óra
Óvodások versmondása, ahol óvodás csoportok közösen adnak elő verseket.
Szeptember 28. szerda, 13 óra
A mesemondó verseny az 1-6. osztályos tanulóknak.
Szeptember 29. csütörtök, 8 óra
„Meserétes”: hagyományos mesemondás 1-2. osztályosok számára a könyvtárban (gyerekek, tanárok mondhatják el, olvashatják fel kedvenc meséiket).
Szeptember 30. péntek, 8 óra
 „Meserétes”: hagyományos mesemondás 3-4. osztályosok számára a könyvtárban.

A programokkal kapcsolatban további információ a 96/448-225 és a 96/523-257 telefonszámokon kérhető.

A szervezők a Magyar Népmese Hetének programjaira minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése