könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2016. január 18., hétfő

Programjaink a hétre

Filmklub – Frances Ha


Január 19-én (kedden) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár (Győr, Baross Gábor u. 4.), második emeleti rendezvénytermében ismét Filmklub lesz. A mozirajongók a Frances Ha című, fekete-fehér, feliratos, amerikai vígjátékot nézhetik meg. Rendezte: Noah Baumbach, vetítési idő: 86 perc. A részvétel díjtalan!
A 27 éves Frances gyakornok egy tánctársulatnál. A New York-i fiatalok problémákkal teli hétköznapjait éli, nap mint nap fontos kérdésekkel szembesülve: az álmait kövesse vagy inkább keményen dolgozzon a jövőjéért? Költözzön albérletbe vagy a barátainál lébecoljon tovább? És mi a helyzet a legjobb barátnőjével, illetve a nagy szerelemmel? Frances mindenekelőtt a boldogságot keresi, amiért képes meglehetősen váratlan és mindenekelőtt felelőtlen döntéseket hozni - például azt, hogy átruccanjon Párizsba.


Hámor Vilmos: … fuss el véle - könyvbemutató 


Január 20-án (szerdán) 15 órakor a Gyárvárosi Közösségi Házban (Győr, Külső-Árpád u. 6-8.) Hámor Vilmos író-újságíró … fuss el véle! címmel utolsó három megjelent  könyvéről beszél az érdeklődő közönségnek: a negyedik. Mosolyszür(n)etről (...fuss el véle!), az ötödik  Mosolyszür(n)etről (Szél kedvese), melyekben "vidám, búfeledtető, gondűző, elgondolkodtató, szíveket megérintő történetek és morzsákok" találhatók "hámorgásokkal itt-ott", valamint a Póczik József labdarúgóról szóló Póczikbombákról. Minden irodalombarátot szeretettel várunk. A rendezvényre a belépés díjtalan!


Jazz est – Klausz Family Music


Január 20-án (szerdán) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár második emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor u. 4.) az érdeklődők zenés utazást tehetnek a jazz, a bossa nova és a swing világában a Klausz Family Music előadásában. A sokszínűen dinamikusnak ígérkező, remek hangulatú családi koncerten Klausz Adrienn, Klausz Máté és Klausz Tamás lépnek felel. A rendezvényre a belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!


Karinthy örök … - irodalmi műsor


Január 21-én (csütörtökön) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár (Győr, Baross Gábor u. 4.), második emeleti rendezvénytermében a Magyar kultúra napja alkalmából a Szabad Ötletek Színháza előadásában a Karinthy örök … című vidám irodalmi műsort nézhetik meg. Sok-sok generáció fog még "felnőni Karinthy sziporkázó, ironikus humorán. Részletek hangzanak el a legsikeresebb "tanulmányokból": Tanár úr kérem, Görbe tükör, Rájöttem valamire, Betegek és bolondokAz összeállítás a születéstől az elmúlásig veszi górcső alá az emberi sorsokat sok kacagással, vidámságunkat egy pillanatra sem engedve elveszíteni.  Előadják: Szentes Katalin / Botos Karolina, Zsolnay András / Bárkány Miklós, Bor Viktor, Bodrogi Attila. A rendezvényre a belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!


Fábián György: Szent László vér - könyvbemutató


Január 21-én (csütörtökön) 15 órakor a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban Fábián György tart könyvbemutatót a Nyugdíjas klub keretein belül. Fábián György, a Győri Apokrif Könyvek első köteteként megjelent, nagy sikerű Mária-fegyver után a magyarok Szent Grálja utáni hajszára hívja az olvasókat. A Szent László-vér november 2-án jelent meg a Tarandus Kiadó égisze alatt, és nem lehetnek kétségeink afelől, hogy izgalmakat, titkokat és ezeréves értékeket ezúttal sem kell nélkülöznünk. A rendezvényre a belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!


Aranykapu: Gyalogkert - gyermekkoncert


Január 22-én (pénteken) 16.30-kor a Kisfaludy Károly Könyvtár (Győr, Baross Gábor u. 4.) 2. emeleti rendezvénytermében Aranykapu gyermekkoncert lesz. A 2013-ban Töreky Zsuzsival (ének), Kiss Krisztiánnal (zongora, gitár) és Lőrincz Tamással (nagybőgő, udu, cajon, harangjáték, gitár) alakult zenekar Gyalogút címmel ad interaktív koncertet az óvodás korosztálynak. Az Aranykapu célja, hogy a magyar néphagyományból merítve, különleges hangzásvilággal, a korosztálynak (1-10 éves) megfelelően adjon át zenei- és anyanyelvi értékeinket.
Az interaktív koncerteken zongora-, gitár, nagybőgő, harangjáték, cajon, udu és egyéb ritmushangszerek is kísérik a nép- és gyermekdalokat, mondókákat. A rendezvényre a belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése