könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. december 7., hétfő

Programjaink a hétre

Ünnepi hangulat a gyermekkönyvtárban


Öltöztessük ünnepi díszbe az otthonunkat: készítsünk együtt csengettyű formájú ajtódíszt! December 7-én (hétfőn) 14.30-16.30 között a Gyermekkönyvtárban (Herman O. u. 22.) ünnepváró kézműves foglalkozást rendezünk. Az érdeklődő gyermekeket és szüleiket szeretettel várjuk ingyenes programunkra!


Mexikó – Előadás a Kisfaludy Károly Könyvtárban


December 10-én (csütörtökön) 17 órakor intézményünk Kisfaludy Károly Könyvtárában (Baross Gábor u. 4.) Dr. Szilágyi György docens vetítéses előadását hallgathatják meg Mexikóról. Közép-Amerika világa a történelem folyamán indián kultúrák, majd spanyol hódítás színtere. A hispán uralomnak szabadságküzdelem vetett véget – az ősi Mexicótól máig hatalmas történelmi út megtétele áll. Piramisok, ősi istenek, a spanyol barokk helyi variánsai, trópusi különlegességek – mindez szóba kerül ezen az estén. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A rendezvényre a belépés díjtalan.


Mesekuckó – Mikulás Família


December 11-én (pénteken) 16.30-kor intézményünk Kisfaludy Károly Könyvtárának (Baross G. u. 4.) II. emeleti rendezvénytermében Mesekuckó lesz. Ezen a délutánon a Mikulás Família című mesét nézhetik meg a Hold Színház előadásában. A jegyek 300,- Ft-os egységáron, elővételben, az előadás hetében vásárolhatók a Kisfaludy Könyvtár földszinti kölcsönző pultjánál, és a Központi Könyvtár Felnőtt Olvasószolgálatánál. A program az Adventi Fesztivál része.


„Magyar táj, magyar ecsettel” – Hangraforgó Klub


December 11-én (pénteken) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) kerül sor a Hangraforgó Klub legközelebbi összejövetelére. A „Magyar táj, magyar ecsettel” beszédes cím. Ezúttal közéleti és közérzeti dalokat hallhatnak a Faggyas László és F. Sipos Bea alkotta duó előadásában. A klub vendége Kerekes Gábor gitáros-énekes lesz, a program az Adventi Fesztivál rendezvénye. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Szabadhegyi Adventi Fények


Szabadhegyen is lesz idén karácsonyváró programsorozat. Koncertek, foglalkozások kapcsán hangolódhatnak rá a legszebb családi ünnepre. A rendezvénysorozat helyszíne a József Attila Művelődési Ház (Móra park 1.).
A program:
- December 5. (szombat) 16:00 SZABADHEGYI ÜNNEPVÁRÓ CSALÁDI DÉLUTÁN
- Kézműves játszóházak, Eszményi Viktória és Heilig Gábor koncertje várja az érdeklődőket.
- December 11. (péntek) 18:00 A 75 ÉVES RÁBA DAL- ÉS TÁRSASKÖR ÉS A RÁBA FÚVÓSZENEKAR ADVENTI KONCERTJE
- December 18. (péntek) 17:00 AZ AKKORDEON HARMONIKAZENEKAR KONCERTJE
A rendezvény 100,- forintos regisztrációs jeggyel látogatható. A jegyek elővételben kaphatók a helyszínen. A programsorozat az Adventi fesztivál rendezvénye.


Ünnepváró családi délután Marcalvárosban


December 12-én (szombaton) 15 órakor Marcalvárosi ünnepváró családi délután kezdődik Marcalvárosi Közművelődési Egységünkben, más néven a Kovács Margit Iskolában (Répce u. 2.). Kézműves játszóházak, meseszínházi előadás és BEBE koncertje várja az érdeklődőket. A program az Adventi Fesztivál része. A rendezvényre a belépés díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése