könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. április 20., hétfő

Programajánló a hétre

Rába-ikonok – kötetbemutató


Április 20-án (hétfőn) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) tartja a Batsányi-Cserhát Művész Kör Kisalföldi Csoportja a 2015. évi Rábatáj-antológia bemutatóját. Közreműködnek a költők és a Márvány Dalkör. A rendezvényre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Utóélet – Filmklub


Április 21-én (kedden) 17 órakor kezdődik a Filmklub összejövetele a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint). A filmrajongók ez alkalommal Zomborácz Virág Utóélet című filmjét nézhetik meg. A vetítés időtartama 95 perc, a rendezvényre a belépés díjtalan. A filmről: a mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton) képtelen megfelelni lelkész apja elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap, és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnik a nyomás, amely az egyházi pályára kényszerítette volna őt. Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, amely – bár nem tud beszélni – innentől kezdve folyamatosan a nyomában van. Mózes kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére van egy spiritiszta autószerelő, valamint a lelkész asszisztense.

Az utazó kapucinus – kiállítás


Győrszentiváni Fiókkönyvtárunk (Ősi u. 1.) ebben az esztendőben is vállalta, hogy részese legyen a Molnár Vid Bertalan Emlékhétnek. Kollégánk idén felkutatta, mely országokban, városokban járt Győrszentiván jeles szülötte. A listát összeállította, s a vonatkozó anyagokból egy tárlónyit összegyűjtve és rendezve mini-kiállítást rakott össze. A tárlat április 21-én (kedden) 17 órakor nyílik, és április 30-ig, a könyvtár nyitva tartási idejében tekinthető meg. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Lanczendorfer Zsuzsanna lemezbemutatója


Április 23-án (csütörtökön) 18 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) kerül sor Lanczendorfer Zsuzsanna dalolós-beszélgetős lemezbemutatójára. A városszerte ismert néprajzkutató és énekes közelmúltban jelentette meg Dalmadarak című albumát, most az ezen szereplő énekekkel ismerkedhetnek meg. „A dal madárrá avat...” – Dalok kísérnek életemben, kedves, vigasztaló, örömhozó társaimmá szegődtek. A dalok mesterei oktattak, tanítottak a zene szépségére – vallja Lanczendorfer Zsuzsanna. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése